‘Vatandaşlık bonus olamaz’

11 Ocak 2019

İnşaat sektörünü kurtarmak için vatandaşlık verilmesinin doğru olmadığını belirten Prof. Dr. Bahadır Erdem, ülkeye faydalı olacaklara vatandaşlık verilmesini istedi.

 

 

İsmail Şahin / Sözcü

 

 

Türkiye, Temmuz 2016 yılı itibariyle para karşılığında vatandaşlık vermeye başladı. Eylül 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Türk vatandaşlığına geçiş şartları kolaylaştırıldı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanmak için öngörülen sabit sermaye tutarı 2 milyon dolar iken 500 bin dolara indirildi. Yeni düzenlemelere göre, vatandaşlığa hak kazanmak için öngörülen sabit sermaye tutarı 2 milyon dolardan 500 bin dolara indirildi. Ayrıca Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli de 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekildi. Bankalarda tutulması gereken mevduat miktarı da 3 milyon dolardan 500 bin dolara düşürüldü.

Böylece Türkiye’den konut alan yabancı yatırımcıların jet hızıyla Türk vatandaşlığına geçmesinin önü açılmış oldu. Yabancılar maketten beğendikleri konutun ücretini peşin olarak ödedikleri anda konut teslimi ve tapunun çıkmasını beklemeksizin Türk vatandaşı olabilecek.

 

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/vatandaslik-bonus-olamaz-3076833/

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.