Vatandaşın parası ile diziye sponsor oldu

Vatandaşın parası ile diziye sponsor oldu
26 Nisan 2017 09:34

AKP’li Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutları satmak için Diriliş Dizisi’ne sponsor oldu

 

 

 

Ali Ekber Ertürk / Sözcü

 

 

AKP’li belediyeler yaptıklarıyla şaşırtmaya devam ediyor. Gaziantep’te AKP’li Şahinbey İlçe Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında yaptığı konutları satmak için ilginç bir yönteme başvurdu. AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, TRT’de yayınlanan “Diriliş Ertuğrul” dizisine sponsor oldu. Konutların reklamı da Diriliş’te yayınlandı. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hasan Şencan, Sayıştay kararlarına göre belediyelerin dizilere sponsor olamayacağını vurgulayarak, “Diriliş’e kaç lira ödediniz?” diyerek Başkan Tah- mazoğlu’na soru önergesi verdi.AKP’li belediyeler yaptıklarıyla şaşırtmaya devam ediyor. Gaziantep’te AKP’li Şahinbey İlçe Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında yaptığı konutları satmak için ilginç bir yönteme başvurdu. AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, TRT’de yayınlanan “Diriliş Ertuğrul” dizisine sponsor oldu. Konutların reklamı da Diriliş’te yayınlandı. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hasan Şencan, Sayıştay kararlarına göre belediyelerin dizilere sponsor olamayacağını vurgulayarak, “Diriliş’e kaç lira ödediniz?” diyerek Başkan Tah- mazoğlu’na soru önergesi verdi.

 

 

YASAYA AYKIRI

 

 

 

Şencan önergesinde, Sayıştay kararı ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün “Tanıtım ve Kutlama Harcamaları” konulu genelgesine atıfta bulunarak, şunları söyledi:

 

 

“Belediye faaliyetlerinin tanıtımı amacıyla mahalli yayın kuruluşlarında programlara katılarak belediye icraatlarına yer verilmesi sonucunda meydana gelen kamu gideri, belediyeye ait bir vazifenin ifası maksadıyla olmadığından bu giderin belediye bütçesinden ödenmesi, kanun gereği belediye gideri olarak değerlendirilemez. Konuya emsal Sayıştay kararında; ‘Belediye Başkanı’nın görüntü ve konuşmalarının da bulunduğu program, tanıtım yapan televizyonlara ve internet sitesine, belediye hizmet tanıtımı yahut ilan gideri adı altında ödeme yapılmasının mümkün olmadığı’ hükmüne varılmıştır.”