Vatan sevgisindeki azalma iman-i zayıflığımızdır

Vatan sevgisindeki azalma iman-i zayıflığımızdır
4 Temmuz 2014 12:42

Muhterem okuyucularımız! Sohbetimizin konusu, Vatan Sevgisindeki Azalma İman-i Zayıflığımızdır, hakkında olacaktır.Cumanız Mübarek olsun.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Vatan sevgisinde azalma, İman-i zayıflamadır: Yüce dinimiz Vatan sevgisine ve Vatana bağlılığa, büyük önem vermiştir. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim de; Vatan, din, namus ve şeref uğrunda can veren şehitler hakkında ‘‘Allah yolunda öldürülenlere ölüdür diyemeyiz, zira onlar diridirler. Fakat siz farkında değilsiniz” buyurmuştur. Yüce Allah, Vatan uğrunda şehit düşen kimselerin kendi katındaki yüksek derecesini böyle beyan etmiştir.

 

Hz. Muhammed (s.a.v.) hadis-i şeriflerinde; ”Allah korkusundan ağlayan gözle Allah rızası için gece nöbet bekleyen gözü, cehennem ateşi yakmaz.” buyurmuştur.

 

O zaman, İslamiyeti huzur içinde eda edebilmemiz için cüzdan muhasebesi uğruna Vatan’nın bölünmez bütünlüğünü zedeleme gayreti ve çabası içerisinde olan münafıklığa odaklanan önderler, tasarruflarındaki sorumlulukları Allah yolunda kullanmadıkları, makam, mevki ve maddi çıkar için kullandıkları zaman iyi bilmelidirler ki, Kur’an-ı Kerim’in, Tevbe Suresinin 62, 67 ve 68 Ayetlerinin tefsirine göre diktikleri ağaçların meyvelerini yiyeceklerini unutmamalıdırlar? Eğer ki, sadakat ve samimi Müslümanlar isek; çıkar uğruna taviz veren önderlere sorumluluk vermemeliyiz ki, onların işledikleri günahlarına ortak olmayalım. Eğer ki, bilerek önderlik sorumluluğu verdiğimiz zaman, Allah aşkına, onlarla bir fakımız var mı? Hodri meydan! İtirazı olan varsa söylesin? Namus ve şeref sahibi bir insan, görevini kötüye kullanıp, maddi çıkar elde edenlerden hesap sormaz mı? Sormadığı zaman, aynı duygu ve düşünceleri onaylıyor demektir. Cenab-ı Allah bu ahlaka sahip olanları, ıslah etsin. Islah olmayıp, haram faaliyetlere devam edeceklerse, Allah onları kahrı perişan etsin inşallah. Amin

 

KUR’AN-I KERİM DE MÜNAFIKLAR:
Kur’an-ı Kerim’in Tevbe Suresi’nin 62 ci Ayetinde, ”Münafıklar sizi hoşnut etmek için Allah’a yemin ederler. Halbuki Allah ve Peygamberini hoşnut etmek elyaktır.”
Tevbe Suresi 67 ci Ayetinde, Münafık erkekler ile münafık kadınlar nifakta hep birdir. Kötülüğü emir ederler, iyiliği nehiy ederler. Ellerini de sımsıkı tutarlar. Onlar Allah’ı unuttular, Allah da onları unuttu. Çünkü münafıklar fasık kimselerdir.”
Tevbe Suresi 68 ci Ayetinde, ”Allah münafık erkekler ile münafık kadınlara, kafirlere orada daima kalmak üzere Cehennem ateşini vaadetmiştir. Bu onlara yetişir. Bir de Allah onları Rahmetinden uzak tutmuştur. Onlar için kendilerini kımıldatmayacak azap vardır.”

 

Ey Yüce Türk İslam alemi! Vatan sevgisi, milletlerin ve toplumların varlıklarını, hürriyetlerini, dini inançlarını rahatlıkla yapabilme, namus, şeref ve haysiyetlerini korumayı düşündükleri andan itibaren imanlı olmanın ve varola gelmiş bir duygudur. Bir toprak parçasının Vatan olabilmesi için, vicdan muhasebesi yaparak manevi değerlerle baştan sona örülmüş, tarihi hatıralar ve abidelerle bezenmiş , şehit kanlarıyla sulanmış olmalıdır. İşte böyle bir toprak parçası, üzerinde yaşayanlar kutsaldır ve gerçek anlamda Vatandır.

 

Üzerinde yaşamımızı sürdürdüğümüz Türkiye Cumhuriyeti toprakları; Vatan olmanın bütün özelliklerini taşıyan, Ülkesiyle, Milletiyle, bölünmez bir bütün halinde gerçek anlamda Vatan olduğunu teyid ediyor. Binlerce yıllık tarihimiz, Türklük ve Müslümanlık damgasını taşıyan tarihi abidelerimiz, gurur ve iftihar kaynağımız olan, cami ve minarelerimiz, tarihi ve kültürel değerlerimizin tamamı ile bu Vatan, bizim Vatanımızdır. Bunun içindir ki, her karış toprağı şehit kanı ile yoğrulmuş olan bu topraklar uğruna, Yüce Türk İslam alemi olarak: Bedeni ve maddi varlığımızı feda etmeliyiz. Cüzdan muhasebesi yapıp bencil davranarak, makam sahibi ve holdingleşmek için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bölünmez bütünlüğünü zedeleme gayretinde olanlar, 20’ci asrın başında Avusturalia-Silver şehrinde tarihe damgasını vuran iki isimsiz Kahraman şehit’in, 1914 Yılında 700 kişiye karşı nasıl bir zafer kazanıp ve daha sonra şehit olduklarını iyi araştırıp, ona göre faaliyetlerini sürdürsünler! Bütün varlığımız manevi değerlerimiz; Vatanımızın kutsallığı, ülkesi ve Milletiyle bölünmezliği esası üzerine kurulmuştur. Kalplerdeki Vatan sevgisinin, ülkeye bağlılığın siyasi ve ekonomik çıkar uğruna zayıflaması halinde, Milletçe sonu meçhul akıbetlere sürüklenmesini onaylamış oluruz. Allah korusun.

 

Ey Müslümanım diyebilenler!
Milletlerin varlıklarını ayakta tutan ve bir milleti meydana getiren toplumlar arasındaki Milli birlik ve beraberliği temin eden ana aktif maddelerden birisi de Vatan sevgisidir. Bu sevgi Vatana bağlılık, ülkemiz toprakları üzerinde yaşayan her vatandaşın kalbinde hiç sönmeden devam etmelidir. Cüzdan muhasebesine odaklı ve sanayi ötesi toplum ülkelerinin, namusu ve Allah korkusu kıt uzantıları, iyi bilmelidirler ki, Büyük Türk Milletinin geçmişi, şanlı tarihi ve her zaman iman gücü ile gösterdiği Milli şuur, birlik ve beraberlik bunun en güçlü teminatıdır.

 

NOT: Ramazan mevsiminin her günü, ihtiyaç sahiplerine sadaka vermeyi unutmamalıyız?

 

Mübarek Ramazan mevsiminin yüzüsuyu hürmetine, Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve muhterem okuyucularımızın, hakkın rahmetine kavuşmuş yakınlarını da Rahmetle, Gazileri Minnetle Anar. Hastalara şifa-i Şerifler dileriz.
Allah’ın, Selamı, Bereketi ve mutluluğu üzerinize Olsun.

 

Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemini, böyle mübarek günlerin yüzüsuyu hürmetine, birlik ve beraberliğini bozmasın.

 

Kaynakça: Kur’an-ı Kerim tefsiri: Kur’an-ı Kerim ve Türkçe anlamı;İsmail Hakkı İzmirli EREN yayınları 1977.
Hadis-i şerifler: Diyanet işleri başkanlığı yayınları 1981 Yayın No: 207

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun