Vatan sevgisi ve milli birlik

Vatan sevgisi ve milli birlik
17 Ağustos 2015 09:00

Ey Yüce Türk İslam alemi! Cümle Aziz Vatan şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anarken bağımsızlığımızın sembolü olan Ay-Yıldızlı Bayrağımızın gölgesinde milletçe ayrılmaz bir bütün olarak ebediyen yaşıyacağımızı ve emanetlerine Büyük Türk Milleti olarak daima sahip çıkacağız. Ruhunuz Şad, Mekanınız Cennet Olsun.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

NOT: Kur’an-ı Kerim okumasını bilenler Kur’an, bilmeyenler ise bilgileri dahilinde okuyup dua ederek, şehitlerimizin ruhunu şad etmelidirler.

 

 

”İman etmedikçe Cennete giremezsiniz, biribirinizi sevmedikçe de İman etmiş olamazsınız.” Hz. Muhammed (s.a.v.)
”Harekette birlik olmazsa, fikirdeki birlik faydasızdır.” Muhammed İkbal Han
”Girmeden bir millete tefrika, düşman giremez.
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.” (Mehmet Akif Ersoy)

 

 

DEĞERLİ MÜ’MİNLER!

 
Olgunlaşmış , kemale ermiş bir mü’minnin kalbinden hiç bir zaman Allah korkusu çıkmaz. Çünkü O, nerede olursa olsun, küçük ve büyük, iyi ve kötü bütün yaptıklarından bir gün Allah’ın huzurunda hesaba çekileceğine, en küçük bir iyiliğin mükafatsız, en ufak bir kötülük ve haram olan faaliyetlerin de cezasız kalmayacağına inanmıştır. Onun için kalbi daima bunlarla meşgul olur, zihinde daima bunları düşünür; düşündükçe Allah korkusundan yüreği sızlar, kalbi titrer, gözleri yaşarır, gözleri yaşardıkça da, Allah’a olan sevgisi muhabbeti kat kat artar, onun aşkıyla yanar. İşte bu sevgi ve bu aşkla Allah’ın bütün emirlerini içten gelen derin bir istekle, ihlasla ifaya çalışır ve yasaklarından kaçınır.

 

 

İslam dini sadece vicdanlara gizlenen inançlar sistemi olmayıp, her yönü ve anlamı ile yaşanması gereken bir hayat dinidir. Bu sebeple, İslamın esası iman, imanın görüntüsü ve koruyucusu ibadetlerdir. Bunların da gayesi, ahlakı güzelleştirmek, haram işlerden uzak durmak, riyakar olmamak, insanı olgunlaştırmak, tolumun düzenini sağlamak, Vatan sevgisini daima hafızamızda muhafaza etmek, inanan insana dünya ve ahiret mutluluğu vermektir

 

 

Her insan huzur ve saadete ulaşmayı ister. Kişinin saadete ulaşabilmesi için bazı şeylere sahip olması gerekir. İman, ibadet, Vatan sevgisi, ilim ve ahlak sahibi olmak, saadetin temel esaslarıdır. Bunlara sahip olan kimse için saadet kapıları açılmış demektir.
İman, ibadet, helal kazanç, ilim ve Vatan sevgisi insanı olgunlaştırır ve güzel ahlak sahibi yapar.

 

 

Hayat boyunca, her işimizde ölçülü olup helal kazanmak, Vatan sevgisini ruhumuzda taşımak, İslam dininin ve Türk kültürünün temel esaslarından biridir.

Vatan ve milletimize olan sevgimizi ancak faaliyetlerimizle kanıtlayabiliriz.

 

 

Siyaset adamı, Asker-Polis, memur, işçi, sanayici, çiftçi, sanatkar… Hepimiz vicdan muhasebesi yaparak el ele verirsek, Vatan ve millet için çalışıp üretirsek, ancak o zaman Vatan sanayi ötesi toplum olur. Bir millet ancak:

 

 

Ülkesi ve milleti ile ilgili, haram olan faaliyetlerden uzak olup, iç ve dış olayları, Vatanın ve milletin menfaatine değerlendirebilen siyaset, bürokrat, sanayici, Alın terini, göz nurunu, emeğini, meydana getirdiği ürüne harcayan işçisi, Bilgisini, Türk gençlinin hayata daha iyi hazırlanabilmeleri için harcayan öğretmeni, Adaleti, millet fertleri arasında hak ölçülerine dağıtan hakimi, Vatanını, imar için çaba sarfeden mühendisi, Türk milletinin yarasını, kimyasal ilaç sanayicilerinin uzantısı olmayan tam bir kardeşlik, vatandaşlık ve vicdan muhasebesi şuuruyla saran doktoru, Ve nihayet; milletine, Allah, Peygamber, din, Vatan, Ay yıldızlı şanlı Türk Bayrağının sevgisini, ibadet zevkini ve sevgisini, ahlak ve fazilet kavramlarını öğreten din görevlisi ile yükselir ve sanayi ötesi bir toplum olur.

 

 

Değerli Mü’minler:
Atalarımız, işte bu özellikleri taşıyan ve Vatanını yükseltme mutluluğuna eren vicdan muhasebesini yapan insanlar topluluğu idi.

 

 

İslam ülkeleri arasında birlik ve beraberlik olduğu zaman, İslamiyete ilgi çemberinin genişlemesi ve eda etme hareketliliklerinin, hem bilimsel hem de pratik öğretilmesi daha ilgi göreceği unutulmamalıdır. Bencillik yüzünden İslam ülkelerindeki ekonomik hareketlilikler, dikkat ederseniz hep hizmet sektörü ve lüks tüketime harcanıyor. Üretime yönelik yatırım yapılmamaktadır. 23-63 Eksenindeki siyasi ve ekonomik hareketlilikler İslam ülkelerindeki ile aynı paraleldedir. Sanayi ötesi toplum ülkelerindeki ticari kuruluşlar, kendi menfaatlerini düşünerek İslam ülkelerini her türlü pisliğin başı olan tembelliğe, cehalete ve bencilliğe teşvik etmektedirler. İslam ülkelerinde giriş çıkışların pasaport yerine serbest dolaşım olmalıdır ki, İslamiyette her türlü beraberlik daha da kuvvetli olsun. Altını çizerek ifade edeyim ki, bugün İslam ülkelerinde yaşanan olaylar ve kopmaların başında, Tembellik, Özenti ve Bencillik geliyor. Bunu fırsat bilen sanayi ötesi toplum ülkeleri, İslam ülkelerinin bölünmez bütünlüğünü zedeleme gayreti içerisindeler. Yaşanan olaylar açıkça ortada olup, acaba bu stratejik sorunun farkındalar mı?

 

 

İç ve dış hainler, Türkiye de konuşulan şiveleri ırkçılığa dönüştürerek, biribirinden koparma peşindeler. Menfaatlere dayalı iç ve dış ihanet şebekeleri, iyi bilmelidirler ki, Cumhuriyet’in kuruluşu ile beraber atılan Milli temel, halen kale gibi sağlamlılığını muhafaza ediyor. Türk vatandaşı olup değişik şive konuşmaları, edebiyatı olmayan bir ırkçılığa dönüştürme hayalleri kursaklarında kalacağının farkındalar mı? Sevgili dostum, 22 dönem Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan’nın; ”Güneydoğu, Anadolu’nun Türkistanı’dır” sözü yabana atılmamalıdır.

 

 

Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.
Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemini emrettiği şekilde, Allah’a inanarak ruhunda Vatan sevgisini taşıyan cümle Vatan severlerin, Vatana hizmet etmesini nasip etsin. Amin Velhamdulillahi rabbilalemin. Maasalavat.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun