Vatan Şaşmaz’la ilgili çirkin olaya soruşturma

Vatan Şaşmaz’la ilgili çirkin olaya soruşturma
31 Ağustos 2017 12:02

Emniyet Genel Müdürlüğü: 27 Ağustos 2017 tarihinde İstanbul’da bir otel odasında Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker’in ölümü ile sonuçlanan olayın ilk görüntülerinin sosyal medya hesaplarında paylaşılması üzerine; Emniyet Genel Müdürlüğünce konunun araştırılması için Polis Başmüfettişi görevlendirilmiştir.

 

 

 

Eski mankenlerden Filiz Aker, bir otelde ünlü oyuncu Vatan Şaşmaz’ın öldürdükten sonra intihar etmişti. Türkiye’nin gündemine oturan olay sonrası ortaya çıkan bir kadın ise “polisten aldığını” iddia ettiği ceset görüntülerini medya kuruluşlarına satmaya kalkmıştı. Hemen her basın kuruluşunu arayan kadının ‘oyunu’ Sözcü’ye takılmıştı.

 
Sözcü muhabiri Turgut Erat, “Elimde otel odasına ait görüntüler var. İsterseniz size satarım” diyen kadınla ‘pazarlığa’ girişmiş ve oyuncu olduğu ortaya çıkan Didem Ç. isimli kadının çirkin planını Türkiye’ye duyurmuştu. Söz konusu kayıt daha sonra sosyal medyaya da düşmüş, gizli kalması gereken kan donduran görüntüler dolaşıma sokulmuştu.

 
EMNİYET HAREKETE GEÇTİ

 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü konuyla ilgili harekete geçti. Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada “27 Ağustos 2017 tarihinde İstanbul’da bir otel odasında Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker’in ölümü ile sonuçlanan olayın ilk görüntülerinin sosyal medya hesaplarında paylaşılması üzerine; Emniyet Genel Müdürlüğünce konunun araştırılması için Polis Başmüfettişi görevlendirilmiştir” denildi.