Vardar Ovası türküsüyle karşılama oynayan Muharrem İnce:'Bunu Bülent Arınç'a kapak olarak gönderiyorum'dedi

Vardar Ovası türküsüyle karşılama oynayan Muharrem İnce:'Bunu Bülent Arınç'a kapak olarak gönderiyorum'dedi
11 Ağustos 2013 08:00

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Çınarcık’ın Koru Beldesi’nde, Atatürk’ün Koru’ya gelişinin 84’ncü yıldönümü etkinliklerini katıldı. Vardar Ovası türküsüyle karşılama oynayan İnce, “Bunu Bülent Arınç’a kapak olarak gönderiyorum” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Atatürk’ün Koru’ya gelişinin 84’ncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde CHP’li Koru Belediyesi’nin düzenlediği programa katıldı. Koru Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Muharrem İnce, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, Yalova Belediye Başkan adayları ve partililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir konuşma yapan Muharrem İnce, “Biz zaten iki Mustafa’yı çok sevdik. Muhammed Mustafa’yı da çok sevdik, Mustafa Kemal Atatürk’ü de çok sevdik. Biz sahtekarlardan, din tüccarlarından, din üzerinden oy devşirmek isteyenlerden değiliz. Bugün bayram, kucaklaşma günüdür. Ramazan bir sabır ayıdır. Bu topraklar hep böyle bildi bunu böyle yaşadı. Ta ki AKP iktidarına kadar. İftar sofraları AKP döneminde iftira sofralarına dönüştü. İftar sofraları, ihbar sofralarına dönüştü. ‘Komşunu şikayet et, tencere tava çalanı mahkemeye ver’ diyen bir başbakan gördü bu topraklar” dedi.

BU KENT BİR DÖNÜŞÜM NOKTASIDIR

Atatürk’ün Yalova’da 300 günden fazla kaldığı kaydeden İnce, “Atatürk’ün Yalova’ya ilk gelişi 19 Ağustos 1929’dur. Son ayrıldığı tarih ise 1 Şubat 1938’dir. O 9 yıl içerisinde 300 günden fazla Atatürk Yalova’da kalmıştır. Türk Tarih Kurumu’nun, Türk Dil Kurumu’nun temellerini burada atmıştır. Çok partili yaşama geçişin temelleri burada atılmıştır. Kur’an-ı Kerim’in Türkçe çalışmaları burada yapılmıştır. Koyunculukla ilgili, zeytincilikle ilgili, tarımla ilgili ilk çalışmalar burada yapılmıştır. Bu kent, cumhuriyetin bir yazlık başkentidir. Bu kent, bir dönüşüm noktasıdır. Bu kent, cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarında İngiliz kralını, Afgan kralını, Atlantik’i geçen pilotları ağırlayan bir kenttir. O yıllarda Türkiye’de 5 yıldızlı oteller yoktu. Termal’deki otel vardı. O yıllarda Türkiye’nin en önemli yeri Yalova’ydı” dedi.

RAKIDAN ALINAN VERGİLERLE MAAŞ ALMASINI BİLİYOR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Vardar Ovası türküsünde geçen rakı sözcüğünü eleştirmesine de yanıt veren CHP’li İnce, “Cumhuriyetin ilk yıllarına böylesine tanıklık etmiş bir kentte iki gün önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç buradaydı. Bülent Arınç bir konuşma yapmıştı: ‘Vardar Ovası’nın içinde rakı sözü geçiyor. Onun için ben gittikten sonra bunu söyleyin’ dedi. Onun derdi o şarkının içinde rakı geçtiği için değil. Onun derdi, o şarkıyı Atatürk çok sevdiği için ondan nefret ediyor. Şarkı sözünün içinde rakı geçtiği için şarkıyı beğenmiyor, ama rakıdan alınan vergilerle milletvekili maaşı almasını biliyor. Hatta bununla yetinmiyor, meclis başkanı olduğu dönemde bir kanun çıkardı. O kanuna göre milletvekilliği yapanlar 5 lira emekli maaşı alacaksa, meclis başkanlığı yapanlar 10 lira alacak. O, meclis başkanı olduğu için Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde ilk kez meclis başkanlığı yapanlar, milletvekilliği yapanlardan iki kat fazla emekli maaşı alacak. Bu kanunun mimarı da Bülent Arınç’tır. Ey Bülent Arınç, şarkı sözlerinin içinde rakı sözcüğü geçtiği için bu kadar duyarlı oluyorsun da bu fakir milletin vergilerinden o yüksek maaşı almaya utanmıyor musun? O kanunu çıkarmaya utanmıyor musun?” diye konuştu.

İNCE: VARDAR OVASI’NI HEP BİRLİKTE SÖYLEMELİYİZ

Vardar Ovası’nı hep birlikte söylemeleri gerektiğini ifade eden Muharrem İnce, “Atatürk’ün, Yalova’ya, Koru’ya gelişinin 84’ncü yıldönümünde O Bülent Arınç’ın beğenmediği, ama cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiği Vardar Ovası’nı hep birlikte söylemeliyiz bu akşam. Onu göçmenler, mübadiller, vatan değiştirmiş insanlar, ben de öyle bir ailenin çocuğu olarak onunla çok güzel karşılama oynarlar. Vardar Ovası, karşılama oynanır onunla. Sanatçılar Vardar Ovası’nı çalarsa, ben de onlarla birlikte burada karşılama oynayacağım. Hiç merak etmeyin, önümüzdeki seçimde ampulü sola çevireceğiz. Dibinden gevşeteceğiz, bir sene sonra da milletvekilliği seçiminde iktidarımızda bunları otobüslere doldurup Yüce Divan’a göndereceğiz” açıklamasında bulundu.

BÜLENT ARINÇ’A GÖNDERİYORUM

Muharrem İnce’nin, konuşmasının ardından Azeri şarkıcı Seher Ahmetzade sahneye çıktı. Ahmetzade’nin Vardar Ovası türküsünü söylemesiyle beraber Muharrem İnce, kardeşi Hüseyin İnce ile birlikte sahne önünde karşılama oynadı. Vatandaşların da alkışlarla karşılık verdiği İnce, protokol koltuğuna oturmasının ardından kameralara, “Bunu Bülent Arınç’a kapak olarak gönderiyorum” dedi. Gece, şarkıcı Niran Ünsal konseri ve havai fişek gösterilerinin ardından sona erdi.