Valilik pişman oldu proje iptal!

Valilik pişman oldu proje iptal!
7 Mart 2018 14:44

Kayseri Valiliği himayesinde gerçekleştirilen ‘Kentimi Tanıtmaya Gönüllüyüm’ projesi skandala dönüştü. Proje kapsamında öğrencilere dağıtılan Abdullah Ayata’nın ‘’Bohçadaki Sırlar’’ adlı kitabındaki uygunsuz ifadeler tepki topladı. 2. kitapta da benzer ifadelerin yer almasıyla projesi tamamen iptal edildi. Kitaplarda ‘’Aniden belime sarılarak beni kucağına aldı. Ses çıkarmama fırsat vermeden dudaklarıma yapıştı. Hırıltılı sesler çıkararak göğüslerimi okşuyor, bacaklarımın arasına aldığı kalçamı iştahla sıkıyordu. Adam güçlüydü. Denedim, kucağından kıpırdayamadım’’ gibi ifadeler yer alıyor. Kayseri Valisi kitaba önsöz de yazmıştı.

 

 

Deniz Ayhan / Sözcü

 

 

Kayseri Valiliği ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı İşbirliği ile gerçekleştirilen ‘Kentimi Tanıtmaya Gönüllüyüm’ projesi skandala dönüştü. Proje kapsamında başlangıç olarak iki ilçedeki öğrencilere dağıtılmaya başlanan Abdullah Ayata’nın Bohçadaki Sırlar isimli kitabındaki uygunsuz ifadeler tepki topladı. Tepkilerin üzerine dağıtılan kitaplar toplatıldı. Fakat ikinci bir kitapta da benzer içerikteki ifadelerin yer almasıyla ‘Kentimi Tanıtmaya Gönüllüyüm’ projesi tamamen iptal edildi.

 
VALİ ÖNSÖZ YAZDI

 

 

Öğrencilere dağıtılan Abdullah Ayata’nın Bohçadaki Sırlar kitabının ardından, aynı proje kapsamında okullara dağıtılan başka bir kitap olan aynı yazara ait Düş Önüme Yalnızlığım kitabında da uygunsuz ifadeler yer aldığı ortaya çıktı. Valilik önce Bohçadaki Sırlar kitabının toplatılmasına karar verdi. Ardından diğer kitapta da uygunsuz ifadelerin yer alması nedeniyle ‘Kentimi Tanıtmaya Gönüllüyüm’ projesinin iptal edildiğini ve soruşturma açıldığını duyurdu.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’nın kitaplara önsöz yazarak “Ülke insanımızın kitap okuma alışkanlığının çoğu ülke insanlarına göre çok düşük olduğu bu günlerde, akıcı üslupla yazılıp her birindeki olaylardan ders çıkarılacak nitelikte olan bu kitapların gençlerimizin okuma alışkanlıklarını geliştirmelerine katkı yapacağını ümit ederek bu kitapların okuyucuya ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” demişti.

 
O SKANDAL İFADELER

 

 

Düş Önüme Yalnızlığım kitabında yer alan ifadelerden bazıları şöyle:

 

“Aniden belime sarılarak beni kucağına aldı. Ses çıkarmama fırsat vermeden dudaklarıma yapıştı. Hırıltılı sesler çıkararak göğüslerimi okşuyor, bacaklarımın arasına aldığı kalçamı iştahla sıkıyordu. Adam güçlüydü. Denedim, kucağından kıpırdayamadım. Çaresizdim, tepkisiz beklemeye başladım”

Bohçadaki Sırlar kitabındaki skandal ifadelerin bulunduğu kısımda ise şu ifadeler yer alıyor:

“Bu sözlerin üzerine adam bana ormanda ceylan görmüş aç aslan gibi saldırdı. Oturduğumuz kanepenin üzerine uzandık. Üzerimdekileri aceleyle çıkaran Tekin kısa sürede kendisini tatmin ederek yorgun vaziyette yanıma devrildi. Bir süre dinlendikten sonra, “Sen hep böyle mi sevişirsin? diye sordum. Kusura bakma sen öylesine arzuluyordum ki, kendimi tutamadım. Senin de bu sevişmeden tatmin olmadığını biliyorum”