Valilerin yaptığı koronavirüs toplantılarına uzmanlar yerine sadece AKP’liler çağrılıyor!

Valilerin yaptığı koronavirüs toplantılarına uzmanlar yerine sadece AKP’liler çağrılıyor!
19 Ekim 2020 10:07

Valilerin yaptığı toplantılara uzmanlar yerine sadece AKP’liler çağrılıyor. Mardin’de tıp fakültesi kurmak için yapılan etkinliğe akademisyenler çağrılmadı. Adıyaman’daki Kovid Toplantısı’nda ise doktorlar yoktu…

 

 

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre Devletin valileriyle AKP’liler arasında “pes” dedirten ilişkiler yeniden gündemde. Mardin Artuklu Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi kurulması için üniversite kampüsünde yapılan istişare toplantısına, Vali Mahmut Demirtaş ve Rektör İbrahim Özcoşar’ın yanı sıra AKP İl Başkanı Faruk Kılıç ve AKP’li belediye başkanları da katıldı.

10 Ekim’de düzenlenen etkinliğe, akademisyenlerin değil de AKP İl Başkanı’nın katılması dikkat çekti. AKP Mardin İl Başkanlığı, fotoğrafı “İstişare toplantısı gerçekleştirdik” notuyla sosyal medyadan paylaştı.

Adıyaman’da da benzer görüntü yaşandı. Vali Mahmut Çuhadar’ın başkanlığında düzenlenen “Covid” zirvesine AKP’li milletvekilleri ve il yöneticileri katıldı. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere “Kimse bizi çağırmadı” dedi.