Validebağ’da ağaçlar söküldü eylemciler dövüldü!

Validebağ’da ağaçlar söküldü eylemciler dövüldü!
23 Ekim 2014 22:00

Üsküdar’da Validebağ Korusu’nun yanında bulunan araziye cami inşaatı sırasında yaşanan gerginlik bugün de devam etti.

 

Validebağ Korusu yanındaki alanda ağaçların sökülmesine tepki gösteren, 5 kişi gözaltına alınarak Doğancılar Polis Merkezi’ne götürüldü.

 

VALİDEBAĞ’DAKİ EYLEMDE 5 GÖZALTI

.

.

Validebağ Korusu yanındaki alanda ağaçların sökülmesine tepki gösteren, Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay, Çiğdem Çidamlı ve Yurt Gazetesi Muhabiri Hakan Akpınar’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alınarak Doğancılar Polis Merkezi’ne götürüldü.

 

Korunun yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan alandaki ağaçlar Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından sökülmeye başlandı. Cami inşaatının yapıldığı alanda bulunan ağaçlar dozerler aracılığıyla kökünden sökülerek kamyonlara yüklendi. Ağaçların sökülmesi sırasında çevre sakinleri, ‘Ağaçlara dokunmayın’ diyerek tepki gösterdi. Olayları yatıştırmak isteyen Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü Altuğ Verdi sökülen ağaçların aynı yere dikileceğini söyledi. Bu arada şantiye alanından çıkan hafriyat kamyonunu durdurmak isteyen eylemcilere zabıtanın müdahale etmesi nedeniyle kavga çıktı. Zabıta ekipleri ile eylemciler arasında çıkan kavgada bir eylemci yüzünden yaralandı. Olaya tepki gösteren mahalleli hafriyat kamyonunun önüne oturarak eylem yaptı. Mahallelinin araya girmesi ile eylemciler yerden kalktı ancak taraflar arasındaki gerginlik devam etti.

.

.

EYLEMCİYE KAFA ATAN ZABITA MÜDÜRÜNDEN GAZETECİLERE TEPKİ

 

Gerginlik sırasında bir zabıta müdürü eylemci bir gence kafa attı. Eylemci gence kafa atan zabıta müdürü, çekim yapan basın mensuplarına tepki gösterdi. Basın mensupları da zabıta müdürüne, “Biz işimizi yapıyoruz, sen de kendi işini yap!” demesi üzerine gerginlik sona erdi. Zabıta müdürü, tekrar inşaat alanına girdi.

 

Öte yandan zabıtalar, eylemcilerin inşaat alanına astığı pankartları topladı. Polislerin müdahalesinde ise 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

 

KÜFÜR EDEREK KADINLARIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

 

İnşaatı protesto eden kadınlara küfür ve hakaret eden 2 kişi, kadınların üzerine yürüdü. Polislerin sakinleştirmeye çalıştığı kişilerden biri, “Ben sizi savunuyorum. Tutmayın beni!” diye bağırdı.

 

Zabıta ekipleri ve vatandaşların sık sık karşı karşıya geldiği inşaatta bu defa aynı mahallede oturduğu belirtilen 2 kişiyle kadınlar arasında kavga çıktı. İnşaatı protesto etmek için kapı önünde bekleyen kadın eylemcilerin üstüne yürüyen kimliği belirsiz iki kişi, küfür edince ortalık karıştı. Küfür ederek kadınların üstüne giden iki kişiyi polis sakinleştirdi. Kendilerini tutan polis memurlarına, “Ben sizi savunuyorum. Tutmayın beni.” diye bağıran kimliği belirsiz kişi, basın mensuplarına da kendisini çekmemelerini söyledi.

 

Sivil polis memurları, 2 kişiyi inşaat alanından uzaklaştırdı.