Vali ‘kara lastik’ rezaletinin faturasını imama kesti

Vali ‘kara lastik’ rezaletinin faturasını imama kesti
21 Kasım 2014 15:28

Karaman Valisi, ölen madencinin babasına 11 liralık yeni kara lastik ayakkabı gönderme rezaletinin faturasını imama kesti.

 

 

Oğlum yüzme bilmiyor’ sözüyle Türkiye’yi ağlatan, hayatını kaybeden işçilerden Tezcan Gökçe’nin annesi Ayşe Tezcan gibi babası Recep Tezcan da ayağındaki eski ve yırtık kara lastik ayakkabılarıyla Türkiye’nin yüreğini dağlamıştı.

 

 

Bunun üzerine Karaman Valiliği, acılı baba Recep Tezcan’a, 11 lira değerinde yeni bir kara lastik göndermişti.

Yeni kara lastik rezaleti, büyük tepki topladı. Bunun üzerine Valilik bir açıklama yaptı.

 

 

Açıklamada, “Karaman Valisi Murat Koca son derece iyi bir niyetle Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör’e, Recep Gökçe’ye kışlık ayakkabı alınması talimatını vermiştir. Kaymakamın İlçe Müftüsü Mehmet Seven’e konuyu iletmesi üzerine, Kazancı Bucak Mahallesi imam hatibi Azim Pişkin ayakkabı alınması için görevlendirilmiştir. Kazancı Merkez Mahallesi muhtarı olan ve aynı zamanda ayakkabı satıcısı olan Nurettin Albayrak’tan kışlık deri ayakkabı alınmıştır. Bunun yanında Bucak Mahallesi imam hatibi Azim Pişkin, o bölgede yaygın olarak lastik ayakkabı kullanıldığından dolayı kendisi de bir lastik ayakkabı alarak Recep Gökçe’ye hediye etmiş. Vatandaşımız Recep Gökçe de alınan bu ayakkabıları kabul ederek, yöre şartları nedeniyle lastik ayakkabıyı giymeyi tercih etmiştir” denildi.

 

 

“Valiliğimizin lastik ayakkabı alınması konusunda kesinlikle bir talimatı olmamış, alınan lastik ayakkabı tamamen İmam Hatip’in kendi tasarrufu ile gerçekleşmiştir” sözleriyle bitirilen açıklama ile Vali aklanmaya çalışıldı.