VakıfBank ikinci kez dünya şampiyonu

VakıfBank ikinci kez dünya şampiyonu
14 Mayıs 2017 15:30

2017 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde Brezilya temsilcisi Rexona SESC’yi 3-0 yenen VakıfBank, Dünya Şampiyonu oldu.

 

 
VakıfBank- Rexona-Sesc:3- 0

 

 

Japonya’nın Kobe kentinde gerçekleştirilen Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası finalinde Brezilya’nın Rexona-Sesc takımını 3-0 yenen VakıfBank, şampiyon oldu.

 

 

Sarı-siyahlı takım, bu sezon CEV Şampiyonları Ligi’nin ardından ikinci uluslararası kupayı Türkiye’ye getirdi. VakıfBank ayrıca müzesine 7. uluslararası kupasını da (3 Şampiyonlar Ligi, 2 Dünya Kulüpler Şampiyonası, birer Avrupa

 

 

Challenge Kupası ve Avrupa Top Teams Kupası) götürdü.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı’na tebrik

 

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı’nın Dünya Kulüpler Şampiyonu olması dolayısıyla Vakıfbank Spor Kulübü Başkanı Osman Dermen’e bir tebrik telgrafı gönderdi.

 

Bakan Kılıç’tan Vakıfbank’a tebrik telefonu

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Rexona Sesc’yi 3-0 yenerek dünya şampiyonu olan Vakıfbank Kadın Voleybol takımını tebrik etti.

 

Japonya’nın Kobe kentinde gerçekleştirilen Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde Brezilya temsilcisi Rexona Sesc-i 3-0 yenerek dünya şampiyonu olan Vakıfbank Kadın Voleybol takımı için bir kutlama mesajı yayımlayan Bakan Çağatay Kılıç, ayrıca Vakıfbank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren’i telefonla arayarak tebrik etti. Şampiyonayla ilgili bilgiler de alan Bakan Çağatay Kılıç yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

 

Japonya’nın Kobe kentinde gerçekleştirilen organizasyonun finalinde Rexona Sesc’i büyük bir farkla yenerek dünya şampiyonu olan Vakıfbank Kadın Voleybol takımını tüm kalbimle kutlarım. Şampiyonlukta emeği geçen sporcuları, teknik kadroyu ve Vakıfbank Spor Kulübü’nü tebrik ediyorum. Uluslararası müsabakalarda temsilcilerimizin elde ettikleri başarılar bizleri gururlandırıyor. Vakıfbank Kadın Voleybol takımına bizlere yaşattıkları gurur ve sevinç için bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

Salon: Green Arena Kobe

 

Hakemler: Jiang Liu (Çin), Patricia Rolf (ABD)

 

VakıfBank: Zhu, Kübra Akman, Slöetjes, Naz Aydemir Akyol, Hill, Rasic (Hatice Gizem Örge, Gözde Kırdar, Cansu Çetin, Cansu Özbay)

 

Rexona-Sesc: Guimaraes, Barreto, Pavao, Ratzke, Carolina Da Silva, Costa (Oliveira, Francine Da Silva, Bidias, Adao)

 

Setler: 25-19, 25-21, 25-21

 

Süre: 85 dakika (27, 29, 29)
Kaynak: DHA SPOR