Vah CHP vah! Vah MHP vah!

Vah CHP vah! Vah MHP vah!
20 Eylül 2014 10:17

2014-2015 öğretim yılı başladı. PKK yasadışı olarak kendi okullarını açmaya kalktı. Mühürlenen okulların mühürlerini söktü. Arkasından Türkiye Cumhuriyeti’nin okullarını yakmaya başladı.

 

Olay gazetelere yansıdı. Boy boy resimleri yayınlandı. Ama ana muhalefet partisi CHP yönetiminden çıt çıkmadı. MHP de bir iki basın açıklamasıyla işi geçiştirdi. Oysa ki Türkiye ayağa kaldırılmalıydı. Halka AKP’nin PKK ile yürüttüğü “açılım”ın gerçek yüzü anlatılmalıydı. Bırakalım Türkiye’nin geleceğini, CHP ve MHP’nin partisel çıkarı için de buna ihtiyacı vardı. 2015 seçimlerine az bir süre kaldı. AKP’nin gerçek yüzü halka anlatılmalıydı.

 

Ancak Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin böyle bir derdi yok. Onlar “açılım”ateslim. Biri yazılı açıklama ile durumu idare ediyor, diğeri zaten “açık çek”i imzalamış durumda!

 

BANK ASYA’DAN DAHA MI ÖNEMSİZ

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Bank Asya için Başbakan Davutoğlu’na mektup gönderdi. Ama PKK’nın okul yakması ve yasa dışı okul açmasına ses çıkarmadı. F tipi örgütün polisine, savcısına, bankasına gösterdiği hassasiyeti Türkiye Cumhuriyeti’nin okullarına göstermedi.

“F tipi örgüt”Cumhuriyetin okullarından, eğitimin birliğinin yok edilmesinden daha önemli. CHP olağanüstü kurultayı için, “Açılım kurultayı”demiştik. Kurultay sonrası için “CHP’de açılım ve özerklik devri”manşeti atmıştık. Ne kadar doğru tespit yaptığımız ortaya çıktı.

 

CHP’Lİ KADINLAR

 

Çankayalı CHP’li kadınlarla karşılaştım. Bana hep “CHP’yi niye eleştiriyorsunuz?”diye sitem ederlerdi. Önce göz göze gelmekten kaçındılar. Yanlarına gidince, “Ne desen haklısınız. Bilerek görmezden geldik. Söyleyecek hiçbir sözümüz yok. CHP’nin yönetimi tam da sizin dediğiniz gibi”dediler.

 

Arkasından da “Ne yapacağız?”sorusunu yönelttiler. (Son günlerde en çok duyduğum soru bu.) Kendilerine ne yapılması gerektiğini dilimiz döndüğünce anlattık. Yılların CHP ’lileri. Kafaları karışık. CHP’den umutları tükenmiş gibi! “Ne yapacağız, ne yapalım” soruları önemli! Sanki “karar öncesi gerilimi” yaşıyorlar..!

 

Son yılların kahramanları kadınlar oldu. 2012 İstiklal caddesinde, Ulus’ta barikatların yıkılmasında, Tandoğan’da, Silivri’de, Aslanlı Yol’da, Anıtkabir’de hep en öndeydiler. Öyle görünüyor ki yeni dönemde de en önde olacaklar..!

 

KILIÇDAROĞLU’NUN GÖZYAŞLARI

 

Kılçdaroğlu dün sabah Fox TV’de bir programa katıldı. Programda çocukluk ve gençlik fotoğrafları gösterilince göz yaşlarını tutamadı. Arkasından çocukluğunda yaşadığı zorlukları anlattı. “… İşin özeti, gerçekten Atatürk’ün getirdiği cumhuriyet. İmkanları küçük bir Anadolu köyünde doğuyorsunuz, belli yerlere gelebiliyorsunuz. Cumhuriyetin güzellikleri. Ne kadar değerli olduğunu anlamak gerekiyor”ifadelerini kullandı.

 

Peki o Cumhuriyete hiç “vefa”da mı yok! Okulları yakılan, öğretmenleri kovulan o öğrenciler niye Kılıçdaroğlu’nun olanaklarına kavuşmasın. CHP onların okullarına gitmesi, eğitimlerini sürdürmesi için neden ses çıkarmıyor. “Bank Asya”ya gösterilen ilgi onlardan niye esirgeniyor!

 

ARAYIŞ SÜRÜYOR!

 

Bir haftadır telefonlarımız susmuyor. CHP ve MHP seçmeni bizleri arıyor ve tepkilerini dile getiriyor. Güneydoğu’da yaşananlara, okulların yakılmasına, PKK okullarına, Irak’ta, Suriye’de olanlara isyan ediyorlar. Onlara CHP ve MHP’yi aramalarını ve tepkilerini CHP ve MHP yöneticilerine iletmelerini öneriyoruz. “Orayı da arıyoruz. Ama artık telefonu yüzümüze kapatıyorlar. Santrali ve sekreterleri aşamıyoruz”diyorlar.

 

Milletvekillerinin suskun, tepkilerden bunalmış bir halleri olduğunu vurguluyorlar. Bazılarının CHP’den MHP’ye gittiği, orada da umduklarını bulamadıkları görülüyor. Sık sık “Vah CHP vah. Vah MHP vah!” diye sitem ediyorlar.

 

Vatandaş kararlı. Ya bir yol bulacak, ya bir yol yapacak!

 

 

Kaynak: İsmet Özçelik / Aydınlık