Uzay taşımacılığı için hibe isteyen çıkmadı

Uzay taşımacılığı için hibe isteyen çıkmadı
25 Eylül 2017 10:51

KOSGEB, “Uzay taşımacılığı” yapacak, küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) 50 bin lira hibe destek vereceğini açıkladı. Ancak bu duyuru üzerine 50 bin lira hibe desteğini isteyen kimse çıkmadı.

 

 

 

Ancak bu alanda faaliyet gösteren hiçbir işletme bulunmuyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi’nin (KOSGEB) Kobi’leri uzay taşımacılığına teşvik etmek amacıyla aldığı karar, resmi web sayfasından duyuruldu. Destek alabilecek sektörler listesine göre, uzay taşımacılığına da hibe para verilecek. KOBİ’lerin 50 bin liralık “hibe” destek ile, nasıl uzay taşımacılığı yapacağı ise merak konusu oldu.

 

KOSGEB’in resmi web sayfasında duyurduğu “Destek alabilecek sektörler listesinde” bir ayrıntı yer aldı. Ulaştırma ve depolama sektörü listesi bölümünde “uzay taşımacılığı” da bulunuyor. Bu konuda KOSGEB’e hiçbir başvuru yapılmadığı da öğrenildi.

 

KOBİ’YE FAiZSiZ DESTEK

 

KOSGEB, 50 bin liralık 2017 yılı sıfır faizli işletme kredisi ödemeleri kapsamında, 461 bin 167 KOBİ’ye destek verdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOBİ Gelişim Destek Programı’nın yeni proje çağrısı kapsamında işletmelere üst limitleri 300 bin lira geri ödemesiz, 700 bin lira faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon lira destek verileceğini söyledi.

 

 

Kaynak: Kamil Elibol/Sözcü

 

Uzay taşımacılığı için hibe isteyen çıkmadı