Uzaktan eğitimin devam ettiği sınıflar için sınavların yüz yüze yapılması gündemde!

Uzaktan eğitimin devam ettiği sınıflar için sınavların yüz yüze yapılması gündemde!
11 Eylül 2020 11:03

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Avrupa’da okulları kapalı tek ülke biziz” dediği toplantıda birçok alternatif ele alındı. Uzaktan eğitimin devam ettiği sınıflar için sınavların yüz yüze yapılması gündemde.

 

 

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, bazı bakanlar özellikle kış aylarındaki olasılıkları dikkate alarak okulların açılmasının doğru olmayabileceğini dile getirdi. Bakan Selçuk ise alternatifli hazırlıklarını anlattı. Belli sınıflarda da olsa okulların açılması gerektiğini söyledi. Bu değerlendirmelerin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ana okulu ve birinci sınıflarda eğitimin velilerin onayı ile başlaması görüşüne destek verdi.

 

Okullar kendi planlamalarına göre sınav tarihlerini belirleyecek
Yapılan planlama, kamuoyu ve okul yönetimleriyle paylaşılırken, gelişmelere bağlı olarak alternatifler üzerinde durulduğu da öğrenildi. Buna göre uzaktan eğitimin devam ettiği sınıflar için yüz yüze sınav düşünülüyor. Okullar kendi planlamalarına göre sınav tarihlerini belirleyecek. Çocukların uzaktan eğitime aktif katılımını sağlamak için sınavda uzaktan eğitimdeki konulardan soru sorulacak.