Uzaktan eğitim başladı: Bakan Selçuk, velilere ‘Çocuklarımıza virüsün devletin kontrolünde olduğunu söyleyin’ dedi

Uzaktan eğitim başladı: Bakan Selçuk, velilere ‘Çocuklarımıza virüsün devletin kontrolünde olduğunu söyleyin’ dedi
23 Mart 2020 09:21

Koronavirüs önlemleri kapsamında başlatılan uzaktan eğitim sistemiyle ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocukların paniğe sevk edilmemesi gerektiğini söyledi ve “Çocuklarımıza virüsün devletin kontrolünde olduğunu söyleyin” ifadelerini kullandı.

 

 

Selçuk’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

 

*Değerli ailelerimiz Bu süreçte en büyük destekçimiz sizler olacaksınız. Evde küçük kardeşlerimiz varsa lütfen çocuklarımızın derslerini dinlemesine özen gösterin.

*Bizler bu açığı çocuklarımızın en iyi kitap okuyarak atlatmasını sağlayabiliriz. Sizler de okuyarak onlara destek olmaya gayret edin.

 

“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

 

*Bu süreçte bazı zorluklarımız olabilir, bazı aksaklıklar olabilir çünkü dünyada uzaktan eğitimi bütün öğrencileri için aynı anda yapabilen bir ülke yok ama Türkiye bu konuda öncülük ediyor.

*Biliyorsunuz 3 HD, 3 SD kanalımız var. Bunun nedeni Türkiye’deki tüm televizyonları kapsayabilmek ve bu kapsam dahilinde de her öğrencimizin erişebilmesini mümkün kılmak.

*Eğer bir çocuğumuz bir dersi kaçırırsa ya da izlemeyi unutursa veya başka bir sebep olursa bunun tekrar yayını var. Daha sonra eğer gerekirse EBA’dan da internetten de konu tekrarlarını, soru çözümlerini, öğretmenlerle iletişimlerini hayata geçirebilirler.

*Bu bizim için de bütün ülke için de yeni bir deneyim, bunu hep birlikte yapacağız, hep birlikte başaracağız.