Üyelik sisteminde değişiklik!

Üyelik sisteminde değişiklik!
25 Şubat 2018 10:03

CHP’de 9-10 Mart tarihlerinde yapılacak Tüzük Kurultayı’nda en önemli değişiklik üyelik sisteminde yapılacak. Bu hafta partinin yetkili kurullarında ele alınacak yeni sisteme göre, parti üyeleri iki kategoriye ayrılacak.

 

 

 

CHP’de hazırlıkları devam eden Tüzük değişikliği konusunda ‘aktif’ ve ‘pasif’ üyelik ayrımı yerine farklı bir uygulamaya gidileceği öğrenildi.

Günlerdir Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in başkanlığında devam eden çalışmalarda üyelik tanımı konusunda partinin yetkili kurullarında tartışılmak üzere iki aşamalı bir üyelik sistemine geçilmesi kararı verildi.

 

 

ŞARTLARI YERİNE GETİREN ÜYE SAYILACAK

 
Yeni düzenlemeye göre, parti aidatını düzenli ödeyen, parti içi eğitim faaliyetlerine katılan ve partinin verdiği görevleri yerine getiren kişiler normal üye kabul edilecek ve bu üyelerle ön seçim yapılacak. Bu üç kriteri yerine getiren üyeler aynı zaman partinin üye kütüğüne kayıtları yapılacak ve isimleri Yargıtay’a bildirilecek.

 

 

“DESTEKÇİ ÜYE” TANIMLAMASI YAPILACAK

 
Ancak aidatını düzenli ödemeyen, parti içi eğitim faaliyetlerine katılmayan, seçimlerde verilen görevleri yerine getirmeyen üyeler ise ‘destekçi üye’ olarak tanımlanacak.

Bir anlamda ‘parti gönüllüsü’ olarak nitelendirilecek bu üyeler için Genel Merkez’de ayrı bir üyelik kütüğü defteri açılacak.

‘Destekçi üyelerin’ isimleri Yargıtay’a bildirilmeyecek.

 

 

‘DESTEKÇİ ÜYE’ OY KULLANAMAYACAK

 
Yani partinin faaliyetlerine akif olarak katılan, aidatını düzenli olarak ödeyenler parti içinde yapılacak seçimlerde oy hakkı bulunacak. Partiye üye olmasına rağmen bu kriterleri yerine getirmeyenler, ‘destekçi üye’ olarak nitelendirilecek ve parti içinde yapılacak seçimlerde oy kullanamayacaklar.