Usulsüzlük saltanatı

Usulsüzlük saltanatı
22 Aralık 2014 10:19

İstanbul’daki Milli Saraylar’a ait kafe ve lokantaların işletmesi AKP’lilere ‘usulsüz’ verildi.

 

 

CHP “Başvuruları, ayrı firmaymış gibi gözüken aynı kişiler yaptı. Devlet zarara uğratılıyor” dedi.

 

 

CHP, Mec­li­s’­e bağ­lı Mil­li sa­ray­lar bünyesindeki lo­kan­ta ve ka­fe­ter­ya­lar­da­ki yol­suz­luk ve usul­süz­lük­ler ko­nu­sun­da Mec­lis araş­tır­ma­sı is­te­di. Lo­kan­ta ve ka­fe­ter­ya­la­rı­n AK­P’­li­le­re usul­süz ola­rak ve­ril­di­ği­ni bel­ge­le­yen TBMM Baş­kan­lık Di­va­nı­’nın CHP’­li üye­le­ri, araş­tır­ma öner­ge­le­rin­de ye­ni id­di­alar gün­de­me ge­tir­di. Baş­kan­lık Di­va­nı üye­le­ri CHP’­li Rı­za Yal­çın­ka­ya ve Ma­lik Öz­de­mir, araş­tır­ma öner­ge­si­nin ge­rek­çe­sin­de “Son za­man­lar­da TBMM, yol­suz­luk ve usul­süz­lük id­di­ala­rıy­la gün­de­me ge­li­yor. Bu du­rum, Par­la­men­to­’ya inan­cın sar­sıl­ma­sı­na ne­den olu­yo­r” de­di.

 
“ET­Kİ­Lİ BİR SO­RUŞ­TUR­MA YA­PIL­MA­DI­”

 
TBMM Ge­nel Sek­re­ter­li­ği İda­ri ve Ma­li İş­ler Baş­kan­lı­ğı Sos­yal İş­let­me­le­ri Yö­ne­tim Ku­ru­lu ta­ra­fın­dan, Mil­li Sa­ray­la­r’a bağ­lı res­to­ran­la­ra mal ve hiz­met alı­mı­nın “kon­sin­ye­” usu­lüy­le ba­zı fir­ma ve ki­şi­le­re ve­ril­me­sin­de bir di­zi usul­süz­lük sap­tan­dı­ğı be­lir­til­di. Araş­tır­ma öner­ge­sin­de şöy­le de­nil­di: “Dev­le­ti za­ra­ra uğ­ra­tan bü­rok­rat, işada­mı, si­ya­si kim olur­sa ol­sun si­ya­set zır­hı­nın ko­ru­yu­cu­la­rı ar­ka­sı­na sak­lan­ma­dan ada­le­te ve hal­kın ger­çek tem­sil­ci­si Meclis’e he­sap ver­mek­ zo­run­da­dır. Bu­nun­la il­gi­li bil­gi ve bel­ge­ler pay­la­şıl­mış­tır. An­cak et­ki­li bir so­ruş­tur­ma yü­rü­tül­me­di. Usul­süz söz­leş­me­ler­de im­za­sı bu­lu­nan bü­rok­rat­lar, on­la­rı hi­ma­ye eden yö­ne­ti­ci­ler be­lir­le­ne­rek, ka­mu za­ra­rı­nın bo­yut­la­rı sap­tan­ma­lı.”

 

 

s11

 

Yıl­dız Par­kı’ndaki Yıl­dız Te­ras Ka­fe­’nin iş­let­me­si, Şu­bat 2013’te Ne­zih Res­to­ran Meh­met Soy­lu fir­ma­sı­na ve­ril­di. An­cak şir­ket­in ticaret kaydı yoktu. Soy­lu, 6 ay son­ra Ve­ra Kon­gre ve Top­lan­tı Te­sis­le­ri İş­let­me­ci­li­ği adın­da bir şir­ket kurdu.

 

s21

 

Dol­ma­bah­çe Sa­ra­yı Ka­fe­ter­ya­sı­’nın iş­let­me­si, Ma­yıs 2012 tarihinde ‘H Ya­pı İn­şa­at Ta­ah­hüt Gı­da Tu­rizm ve Sağ­lık Hiz­met­le­ri Sa­na­yi ve Ti­ca­ret Li­mi­ted Şir­ke­ti­’ne ve­ril­di. An­cak fir­ma, ‘gı­da­’yı söz­leş­me­yi im­za­la­­dık­tan son­ra ek­le­di.

 

Dol­ma­bah­çe­’de­ki Sa­at Ku­le Ka­fe­ter­yası­’nın iş­let­me­si, Şu­bat 2013’te Le­ziz Fi­kir­ler Atöl­ye­si Gı­da Hiz­met­le­ri Ltd. Şir­ke­ti­’ne ve­ril­di. Firma, Süt­lü­ce Gı­da Ya­tı­rım­la­rı San. ve Tic. A.Ş ve Lok­ma Gı­da Hiz­met­le­ri Li­mi­ted Şir­ke­ti olarak da teklif verdi.

 

3

 

Kü­çük­su Kas­rı Ka­fe­ter­ya­sı­’nın iş­let­me­si, Ağus­tos 2012’de Sü­tiş Res­to­ran İş­let­me­le­ri Tu­rizm Li­mi­ted Şir­ke­ti­’ne ve­ril­di. Tek­lif ve­ren Süt­lü­ce Gı­da Ya­tı­rım­la­rı A.Ş ile Le­ziz Fi­kir­ler Atöl­ye­si Gı­da Hiz­met­le­ri Ltd. Şir­ke­ti de işi alan firmaya ait.

 

S4

 

 

Kaynak: Sözcü / Saygı Öztürk