Usulsüzlüğü ortaya çıkardı, suçlu oldu!

Usulsüzlüğü ortaya çıkardı, suçlu oldu!
26 Kasım 2014 09:13

Pasaport Şubesi’ndeki 350 bin liralık usulsüzlüğü ortaya çıkaran müdür “suçlu” oldu!

 

 

17 Aralık’tan sonra, İstanbul Pasaport Şube Müdürlüğü’ne atanan Emniyet Müdürü Murat Ellik, şubesinde memurlardan-müdürlere uzanan 5 yıllık usulsüzlük çarkını ortaya çıkardı. Yasadışı vesikalık fotoğraf çekiminden elde edilen gelirle, 27 kalem şahsi harcamalar yapıldığını belirleyen Ellik, açtığı soruşturmanın suçlusu oldu. Haziran ayında soruşturmaya konu olan usulsüzlük, resmi raporlara göre şöyle açığa çıktı: Şubeye atandıktan sonra Ellik’le görüşen N.T. adlı polis memuru, “Sizden önce, şahsıma ait kredi kartıyla, şubeye demirbaş kaydı bulunmayan 3 bin 500 TL değerinde numaratör alındı. Şube bana borçlu. Borç, fotoğraf çekiminden elde edilecek gelirle ödenecekti” dedi.

 

 

VALİ ALTINOK TALİMAT VERDİ

 

 

Bu görüşmenin ardından araştırma başlatan Güneydoğu gazisi Ellik, 5 yıl boyunca para karşılığı vesikalık fotoğraf çekimi yapıldığını ve gelirinin şahsi harcamalarda kullanıldığını belirledi. Araştırmalarda gayrimeşru kazancın kayıt altında tutulduğu defterlerden birini de ele geçiren Murat Ellik, durumu 12 Haziran’da İl Emniyet Müdürü Vali Selami Altınok’a rapor etti. Altınok, yolsuzluğun tüm detaylarıyla açığa çıkarılması için talimat verdi.

 

 

DÜRÜSTLÜĞÜNÜN BEDELİ Mİ?

 

 

İlk etapta boyutu 350 bin lira olarak belirlenen usulsüzlüğü soruşturmaları için Polis Başmüfettişleri M. İlknur Şahin ile Ali Ünler görevlendirildi. Olaya karışan personelin ifadesini alan müfettişler, Ellik’ten önceki 4 yılda görev yapan şube müdürleri C.U, F.I ve M.B ile aralarında polis amirlerinin de olduğu 7 personeli sorumlu tuttu. Müfettişler, önce bu görevliler için soruşturma izni istedi, ancak daha sonra gerekçe göstermeden bu taleplerinden vazgeçti. Hazırlanan ikinci raporda ise sadece Ellik ile 4 polis sorumlu gösterildi. Bu durum, “Bu aşamada hangi güç devreye girdi? Gazi emniyet müdürü dürüstlüğünün bedelini mi ödüyor” soruları gündeme geldi.

 

 

KARA PARAYI BÖYLE YEDİLER

 

 

Emniyet Müdürü Murat Ellik’in, kara para defterine bakarak hazırladığı raporda yer alan harcama listesi ise utandıracak türden. 27 kalem harcamanın arasında yok yok. İşte bir kaç örnek: Digitürk harcaması, bayanlar eğlencesi, tayini çıkanlara gece, personele motivasyon hediyesi, müdüre 490 TL’lik 43 numara ayakkabı.

 

 

Kaynak: Sözcü / Şenol Gezer