Usluer: Değişim talebi bitmeyecek

Usluer: Değişim talebi bitmeyecek
4 Ağustos 2018 14:20

CHP’de olağanüstü kurultay için 16 Temmuz’da delegelerin noter aracılığıyla imza vererek başlattığı sürecin sonuna gelindi.

 

SEBAHAT KARAKOYUN/BİRGÜN

 

Parti yönetimine teslim edilen imzalarla ilgili inceleme hafta başında bitecek.

 

Olağanüstü kurultay isteyen delegeleri temsilen bu süreçte sözcülük yapan CHP PM Üyesi Gaye Usluer, süreç Genel Merkez’in istediği gibi sona erse de “değişim talebinin bitmeyeceğini” söyledi.

 

İmzaları teslim ettikleri parti yöneticisinin ısrarlı sorularına rağmen imzalarını geri çektiklerini iletenlerin sayısıyla ilgili bilgi vermekten kaçındığını belirten Usluer, “Biz iki saat kaldığımız genel merkezden ayrılır ayrılmaz aynı parti yöneticisinin ‘yeterli imza yok’ açıklaması yapması dikkati çekici” dedi. İddia edildiği gibi imza veren delegelerin daha sonra kendilerine değil Genel Merkez’e imzasını geri çekme belgesi göndermesinin, bazılarının delegelikten istifa etmelerinin “tuhaf bir durum” olduğunu belirten Usluer, “Siyasi etikle bağdaşmayan şeyler yaşanmıştır. Yarar sağlamak ya da zarar görmemek adına farklı davranış biçimleri sergilenmiştir. Üzerinde durulması gereken nokta budur” dedi.

 

Yargı tartışmaları

 

Usluer, sürecin sonuçlanmasının ardından yaşanabilecek gelişmelere ilişkin de şunları söyledi:

 

“Süreç genel merkezin istediği gibi sonuçlansa da değişim talebi bitmeyecektir. Ondan sonra yaşanacak süreç delegenin, üyenin, seçmenin vicdanında yapacağı değerlendirmelere göre şekillenecek, ete kemiğe bürünecektir. Yaşanacakların sorumlusu değişim talebine gözlerini, kulaklarını kapatanlar olacaktır. Biz temsil heyeti olarak partimizi yargıya götürmeyeceğimizi beyan ettik ancak 630 imza sahibinin bundan sonra kendi vicdanlarıyla yapacakları hareketleri kontrol şansımız yok.”