Üsküdar Belediyesi’nden yandaşlara büyük peşkeş

Üsküdar Belediyesi’nden yandaşlara büyük peşkeş
29 Ağustos 2014 09:47

AKP’li Üsküdar Belediyesi’ne ait birçok mülk AKP’ye yakınlığıyla bilinen İlim Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfı gibi kurumlara verildi.

 

 

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin kullanımında olan mülkler belediye tarafından AKP’ye yakınlığıyla bilinen vakıflara birer birer tahsis ediliyor. Üsküdar Belediyesi, vakıflarla ortak hizmet projesi kapsamında mülklerini İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Yedi Hilal Derneği gibi vakıf ve derneklerin kullanımına açtı. Yerel seçimlerin ardından Üsküdar Belediye Meclisi tarafından alınan tahsis kararları meclisten CHP grubunun muhalefetine rağmen oy çokluğuyla geçti. Tahsis edilen mülklerin çoğu, vakıflar tarafından öğrenci yurduna dönüştürülecek. Üsküdar Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nezih Küçükerden, “Belediyenin mülkleri belli bir zümreye dağıtılıyor. Halkın tamamı konu edilmiyor. Atatürkçü Düşünce Derneği’ne, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne stant kurmak için bile yer verilmezken belediyenin kullanımındaki mülklerin yalnızca belirli bir zümreye dağıtılması kabul edilemez” dedi.

 

 

EMLAK KREDİ ÇARŞISI DA VAKFA

 
Sultantepe Mahallesi’nde Cumhuriyet Caddesi üzerinde belediyenin kullanımında olan bina, kurucuları arasında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün damadı Mehmet Sarımermer’in de bulunduğu Ensar Vakfı’na tahsis ediliyor. Bina vakfın öğrenci konukevi olarak kullanılacak. Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Türk Telekomünikasyon A.Ş.’ye ait 37 dükkânın yer aldığı Emlak Kredi Çarşısı’nın da İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis edilmesine karar verildi. 1200 metrekarelik alanda yer alan dükkânların kullanım hakkı, Türk Telekomünikasyon A.Ş. İle Üsküdar Belediyesi arasında 19 Haziran’da imzalanan protokolle önce bedelsiz olarak belediyeye geçti. Ardından İlim Yayma Cemiyeti’nin talebiyle dükkânların öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere vakfın kullanımına sunulması kararı çıktı.

 
Çengelköy’deki mülkiyeti Üsküdar Belediyesi’ne ait Birlik Camii’nin müştemalatı da öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis ediliyor. İlim Yayma Cemiyeti’ne öğrenci yurdu yapılmak üzere tahsisine karar verilen mülkler arasında Burhaniye’de Üsküdar Belediyesi tarafından kiralanan Çamlıca Caddesi’ndeki üç katlı bina da yer alıyor.

 

 

TARİHİ BİNALAR DA TAHSİS EDİLDİ

 
Üsküdar Belediyesi’nin tahsisine karar verdiği mülklerin arasında tarihi yapılar da yer alıyor. Mimar Sinan Mahallesi’nde Fatih Sultan Mehmet’in yargılandığı mahkeme olarak bilinen belediyenin mülkiyetindeki tarihi bina da Yedi Hilal Derneği’nin kullanına sunuluyor. Üsküdar Belediyesi’nin öncülüğünde TOKİ tarafından restore edilen taş bina Yedi Hilal Derneği’nin kütüphanesi olarak kullanılacak. Salacak”ta Üsküdar Belediyesi mülkiyetindeki taş bina da Üsküdar Müftülüğü’ne 10 yıllığına Kuran kursu binası yapılmak üzere bedelsiz tahsis edildi.

 

 

Kaynak: Birgün