Urla’da Kılıçdaroğlu’na öfke!  ‘Evlerimiz değil Kılıçdaroğlu yıkıldı’

Urla’da Kılıçdaroğlu’na öfke! ‘Evlerimiz değil Kılıçdaroğlu yıkıldı’
11 Şubat 2016 09:35

CHP liderine güvenen Balıklıova sakinleri, “Kılıçdaroğlu bize söz verdi, ama evlerimiz yıkıldı. Ya o koltukla ilgili tasarrufta bulunsun, ya da başkanı görevden alsın” dediler.

 

 

Muammer  Başkan / Star

 

 

CHP’li Urla Belediye Başkanı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ‘yargı süreci’ sözüne rağmen, kaçak olduğu gerekçesiyle 74 evi yıkarak, kış gününde vatandaşları sokakta bıraktı.

 
İzmir Urla ilçesi Balıklıova Mahallesinde mahkeme süreci devam ederken evleri yıkılan 74 aile Ankara’da CHP Genel Başkanı Kılıcdaroğlu’na öfkeli.

 

Grup adına konuşan Yusuf Altun, “CHP’li Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizlere verdiği sözü ciddiye almamıştır” dedi.

 

30 yıldır devletten kiraladıkları arazide olduklarını dile getiren Altun, Büyüksehir Yasası ile birlikte belediye meclisinde evlerinin yıkılması kararıyla şok olduklarını söyledi. Altun, “Bu süreçte CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Musa Cam aracılığı ile Danıştay’dan karar gelene kadar evlerimizin yıkılmayacağı sözünü verdi” dedi.

 
SÖZ BİZDE ŞEREFTİR

 

Verilen sözlerin basın önünde deklare edilmesinin ardından gönül rahatlığı ile evlerine döndüklerini belirten Altun, 1 Kasım seçimlerinin hemen ardından 20 Ocak itibari ile evlerinin yıkılması için kaymakamlık aracılığı ile Jandarma gönderildiğini vurguladı.

 

İlk basta kendisinin gözaltına alındığını da dile getiren Altun,  “Söz bizim için şereftir. O evler yıkılırken çatıdan düşenler kiremitler değildi, Kılıcdaroglu’nun sözleriydi, yerde ezilen ufalanan toprak değildi Kılıcdaroğlu’na duyulan güvendi’ seklinde konuştu.

 
BAŞKANI DİNLEMEDİ

 

 

Kılıçdaroğlu ile görüşmek için Ankara’ya gittiklerini ancak Parti Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın “Genel başkan ne yapabilir?
Rica etmiş Sibel Hanım yapmamış” dediğini ifade eden Altun, “O halde genel başkanın ya o koltukla ilgili tasarrufta bulunması lazım ya da ricasını yerine getirmeyen belediye başkanıyla ilgili bir yaptırımı olması lazım” diye konuştu.

 
Urla’da yasal olarak mahkeme süreci tamamlanmış 7 bin 500’ün üzerinde yıkım kararı olan yerlerin bulunduğunu ancak buraların yıkılmadığını da dile getiren Altun, “Bunların arasında CHP İzmir İl Yönetiminde bulunan kişiler ile belediye başkanlarının  villaları da bulunuyor. Sibel Uyar’ın bizim evlerimizin bulunduğu alanı bir is adamına kiralayıp karavan turizmine açacağı iddiaları duyuyoruz”  ifadelerini kullandı.