Unutturamaz Kimse Sizi

Unutturamaz Kimse Sizi
31 Ekim 2011 09:19

    Yıl 2011, aylardan Ekim. Ayın 28’i, son Cuma günüydü…


 


Hoca Efendi, minberde Diyanet’in hazırladığı  Deprem Hutbesi’ni okuyor. (1)  Hutbeyi aynen dipnota koyuyorum. Siz de okuyup rezilliği görün. Bu devleti kuran kuvayi milliye şehitlerinin, o ünlü komutanından hutbede hiç söz ediliyor mu? İlk defa bir hutbede ona dua edilmediğine tanık oluyorum!.. 


 


Şehitlerin komutanının AKP’nin memur imamlarının duasına  elbette ihtiyacı  olmaz. Bunu  biz de biliyoruz.  Bizi asıl kahreden; devlet eliyle, devletin kurucusunun ve Cumhuriyet’imizin unutturulmak istenmesidir! Bu milletin verdiği vergilerle maaş alanların,  halkı geçmişinden kopartmaya çalışması ne büyük aymazlıktır.  Bir de dinimizin ucuz ve kirli siyasete alet edilmesine üzülüyoruz tabi…



 Dilerseniz biraz geriye doğru, 4 Haziran 2010 Cuma gününe kadar gidelim. O gün,  Kocatepe Camisi’nin minberinde oturan imamın okuduğu hutbeden sonra, pek çok kişi gibi ben de bir daha Cuma namazına gitmemeye karar verdim! Biliyorsunuz uzun süredir bu hutbeleri imamlar değil, Diyanet İşleri Başkanlığı hazırlıyor. Hoca Efendi, o gün  hutbeyi okurken adeta coşmuştu. Davudi sesiyle cemaati de coşturmuştu hazret!.. İnsani Yardım Vakfı (IHH) ‘nın organize edip, yüzüne gözüne bulaştırdığı, Gazze’ye yardım seferlerini, ağzından tükürükler saçarak anlatıyordu. İmam, vakfın yöneticilerine övgüler yağdırıyordu. Ön saftakilerden kendini kaybedip, abdest tazeleyenleri bile gördüm… O gün sanki, Hazreti Muhammet’in Uhud Seferi anlatılıyordu…  Diyanetin hazırladığı  hutbede:“Devletimiz gereğini yapmıştır” denilerek, dolaylı yoldan  Erdoğan ve hükümeti de övülmüştü!… Hoca Efendi “Allah’ın Evi”ni  miting alanına çevirmişti, fakat çok şükür partiye üye kaydı yapmaya başlamamıştı!.. (2)
 “Laiklik ilkesi”nin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak bakımından,  Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, Van Depremi ile ilgili olarak yaptığı  açıklamaya da dikkat çekmek isterim.  Görmez, depremi yalnız doğa olayları ve faylarla izah etmenin yetersiz olduğunu söyledikten sonra, bu tür afetlerin “sınanmak için” (!) olduğunun düşünülmesini istemiş…(3) Depremzedelerin sınandığını, sıranın geri kalanlara geldiğini belirten Görmez,  hemen her gün depremle sallanan Japonların, neden bu kadar “sınandığı” hakkında, akla yatkın bir şey söyleyememiş!.. Bizdeki depremlerden sonra yaşanan “yağma” görüntüleri, hiç bir zaman Japonya’da yaşanmazmış. Bu bir gerçek. Bu fikre göre; Ulu Tanrı, nedense yine de her depremden sonra, marketlerden sadece kendilerine yetecek kadar ihtiyaç malzemesi satın alan, Japonları sınarmış!.. Bizim Diyanet İşleri Başkanı’na göre, bu çekik gözlü çalışkan insanlar, çok  daha da sınanacaklar!..



 Şimdi tekrar bugüne gelelim ve Başbakan’ın Van Depremi’ni bahane ederek, Cumhuriyet Bayramı törenlerini iptal etmesi olayını değerlendirelim. Başbakan’ın bu konudaki genelgesinin hemen ardından, Milli Eğitim Bakanlığı da bütün okullara “çok acele” kaydıyla kutlama törenlerinin yapılmayacağını  bildirmiştir. Acelelerini  anladık da, “çok acele” etmelerinin nedeni nedir onu anlayamadık bir türlü?..



 Bu karar üzerine, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da: “Etkinlikleri iptal etmek Cumhuriyeti anlamamak demektir” diyerek tepkisini dile getirmiştir. Ben de Kılıçdaroğlu’nun ne demek istediğini anlayamadım. Anlayacağınız, bu konuda onunla aynı fikirde değilim. Bana göre,  hükümet, tam aksine Cumhuriyet’i anladığı için törenleri iptal etmiştir!.. Hem de öyle bir anlamış ki,  o kadar olabilir!..



 Dilerseniz kısaca o konuyu anlatayım:


 Üzerinde yaşadığımız coğrafyaya, emperyalizmin vermeye çalıştığı son şekil ile bağlantılı düşünüldüğünde; bu karar “çok acele” alınmak zorunda kalındı!.. Çünkü durum, emperyalistler açısından gerçekten acildi!..  ABD’nin,  askerlerini Ortadoğu’dan çekmek için, iki ayağını bir pabuca soktuğu bir dönemde, Türkiye’de Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak, süreci uzatabilir. Bu nedenle törenlere izin verilemezdi!.. Çünkü Cumhuriyet  Bayramı kutlanırken, doğal olarak Cumhuriyetin kurucularından; kuvayi milliye şehitlerinden ve onların efsane komutanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten söz edilecekti. Diyanet’in hazırladığı hutbeler gibi, o yüksek şahsiyetlerden söz edilmese bile,  en azından Türk halkının bir kısmının aklına, kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun zamirleri kutlama törenleri nedeniyle gelebilecekti!.. Bir de ortalıkta dolaşan, yüreği sapasağlam, Cumhuriyetçiler var ki, gözlerine çaksanız, onları bir milim dahi geri adım attıramazsınız. En  inançlı olanları, Hastal’da, Silivri’de gece yarılarına kadar ayakta beklemektedir!..  Emperyalistlerin:“AB’ye girmek istiyorsanız Kemalizm’den vazgeçeceksiniz” ve “Resmi dairelerden Atatürk’ün   fotoğraflarını indireceksiniz” tavsiyelerine rağmen, “balık hafızalı” Türklere, Ulu Önder’i unutturmayı başaramadılar, bu da bir gerçektir!… Hutbelerden kaldırdılar olmadı. Anma törenlerinin içini boşalttılar,  yasakladılar, yine istedikleri sonucu alamadılar. Yüz binler sokaklara indi, alternatif törenleri yine yaptılar…
 Emperyalizm açısından Türk toplumunun %49′ unun  kontrol edilebildiği bir noktada, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlatmak, başa dönmek anlamına gelebilir!..


 


 Amerikan karşıtlığı daha da yukarılara çıkar, emperyalizme karşı bilinçlenme artabilirdi… Emperyalizmin en büyük silahı olan işbirlikçileri, yarın bir gün kendilerinden hesap sorulabilir, diye düşünüp  tırsabilirlerdi!.. Bu nedenlerle kutlamalar  sakıncalı görülmüştür!.. Bu görüşleri paylaşan milyonlar ise,  bayraklarını ellerine alıp,  sokağa inmişlerdir!.. Onları bir kez daha kutlarım…



 Örneğin, Cumhuriyet’in ne anlama geldiği, benim ilk defa bir Cumhuriyet Bayramı’nda aklıma gelmiştir. Bu sorunun yanıtını, yine bir Cumhuriyet Bayramı sırasında öğrenmiştim. Halkın kendi kaderine el koyup, kendi kendini yönetmeye başlaması, insanlığın başarabildiği en büyük devrimdir. Bunu Türk halkı da başarmıştır. Cumhuriyet dediğimiz rejim, kabaca böyle tanımlanır. Türk halkı da Cumhuriyet Bayramı törenlerinde hep böyle soruların yanıtlarını arar…



 Şimdi siz söyleyin bakalım:Bu dünyada emperyalizmi ilk defa  dize getirenlerin komutanı kimdir?..



 Hiç kusura bakmayın Nazım’dan esinlendim yine. Cevabınızı bekleyemeyeceğim, devam ediyorum. Bu paragraftan itibaren, duygularımı onun cümleleri ile dile getireceğim: Atatürk’ü  Kocatepe’de düşünürüm böyle günlerde. Birazdan paltosuna sarılıp, oracıkta uzanacak sağ omuzunun üstüne. Uyuyacağını asla aklınıza getirmeyin. Su uyur, düşman da  uyur, ama o asla uyumaz!.. Gözlerini dinlendirdiği kesindir… “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla yorulmazlar” diyen adam yorulur mu hiç? Çizmeleri ayağındadır gördüğünüz gibi, birazdan kalkıp, haritanın üzerinde çalışacak…  Ardından dürbününden düşman mevzilerini gözetleyecek. Eskiden olduğu gibi, paşalar hemen arkasında duracaklar! O yine paşalara saati soracak. Yanıt veren, en yakınında olan İsmet olabilir örneğin. Eğilip  kulağına Altı diyecek, biliyorum!.. Kainatın içinde, bir nokta kadar  değeri  olmayan bu  mavi küre, o anda dönmeyi bırakacak. Olduğu yerde duracak bir süre!… Saatler derseniz ha keza,  onlar da  büyük komutanın son taarruz emrini dinleyecekler!.. Ve savaş borusu atmosferi yırtacak!..
 Düşman kuvvetler, bunu hepimizden çok daha iyi biliyor. Çünkü, onlar Çanakkale’de mevzilerin içinde iken; Mustafa Kemal’in askerlerine verdiği: “Size ölmeyi emrediyorum” komutunu duymuşlardı. Bu komutun yerine getirildiğini de çok iyi biliyorlar. 57’nci Alay, tam tekmil  düşmanın üzerine atılırken, ölümle birlikte gelecek nesillere de  “yaşam aşısını” yapıyorlardı!..


 


 Düşmandan sağ kalanlar,  Sakarya önlerinde de gördüler bu dahi komutanı. O yine atının üstünde, askerlerinin önündeydi. Düşman askerleri, Mustafa Kemal’in  askeri olmayı ne kadar da çok istediler. Çal Dağı’nın eteklerine düşen şarapnel parçaları, avuçlarını yakıyordu, mavi gözlerinden akan bakışları yüreklerini  kavuruyordu. Buna rağmen,  ona hiç bir zaman  öfkelenmediler. Çünkü, o askerleri ile birlikte vatanını ve yurttaşlarının özgürlüğü savunuyordu!..  Yüreği Türk Ulusunun yüreği ile  aynı anda attığına inanılıyordu!.. Bu nedenle yenilenler de, saygıyla önünde eğildiler!..


 


 Bu yüzden, emperyalistler, mümkün olsa Atatürk’lü olan her günü  tarihten silecekler… Hele  de Büyük Taarruz’un başladığı 21 Ağustos’u. Onlar için ne kabustu. O günü bir daha  akıllarına bile getirmek istemezler. Mustafa Kemal ve arkadaşları, emperyalizmin yenilebileceğini cümle aleme göstermiştir! Akılda kalması gereken temel mesaj budur!..



 İşte bu gerçeğin bilinmesini istemez emperyalistler!..



 Emperyalizmin  Mustafa Kemal’den üst üste aldığı iki yenilgi, mazlum milletlere de Çoban Yıldızı gibi kurtuluş yolunu gösterdi… Onu izleyen pek çok ulus, Türk Kurtuluş Savaşı’nı örnek olarak alıp, bağımsızlığına kavuşmuştur!..
 Şimdi söyleyin bakalım, emperyalizm açısından bütün bu  musibetlerin başı kimdir?..
 Elbette!.. Elbette ki,  Mustafa Kemal ve arkadaşları!..


 


 O halde;


 


 ONLARI AKLA GETİRECEK, HER NE VARSA HAFIZALARDAN SİLİNECEK !..


 


 Deprem, “hassasiyetler”, terör, düğün vs. hepsi bahanedir!…



 Emperyalizm, asıl  Mustafa Kemal’den kurtulmak istemektedir!.. 



 Çünkü, Cumhuriyet Bayramı aklımıza, onu, arkasındaki paşaları, askerlerini ve inanmış insandan, daha etkili silah olamayacağını getiriyor!..



 Bunu ezbere bilen düşmanın ise,  kaybedecek bir saniyesi bile kalmadı!..



 Öte yandan, Obama’nın Irak’ı işgal eden askerleri de acele ediyor, bir an önce evlerine gidecekler!..



 Obama, giderayak bu süreci uzatacak bütün etkinlikleri bu nedenle iptal ettiriyor!..
 Amerikalıların daha yeni hizaya soktukları, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerini uyandıracak hiç bir etkinliğe tahammülü yok!..



 Düşünün bir kere, ya  o ülkeler  de Atatürk’ü ve Türk Kurtuluş Savaşı’nı örnek alıp, yeniden direnmeye kalkışırlarsa, onhlarla nasıl baş edecekler?…



 Bizimkileri mi merak ediyorsunuz? Onları boş verin. Hatta biraz da  acıyın derim. Çünkü onların borçları çok. İktidar olmanın diyeti öyle kolay ödenemiyor!..


 


 Bu nedenlerle Türkiye’de:


 


 “CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLAMAK YASAKLANMIŞTIR!..”


 


 Haberiniz olsun!..


 


 Av. Cemil Can


 


DİPNOTLAR:



(1)http://www.beykozmuftulugu.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=75&Itemid=15
(2)http://www.anadolugazetesi.net/?p=21322
(3)http://www.islamigundem.com/sebahattin-nkibar-hutbeden-de-rahatsiz-oldu-haber-12177.html


Yazarın Son Yazıları:
‘Bağımsızlık’ mı ‘hırsızlık’ mı?!..
Devletin ‘özel’i olmaz!..
‘Cesaret ödülü’nün bedeli!..