Ünlü sucuk partisindeki sucuklar merdiven altıymış!

Ünlü sucuk partisindeki sucuklar merdiven altıymış!
13 Nisan 2018 10:42

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener’in düzenlediği sucuk partisindeki sucukların merdiven altı olduğu ortaya çıktı. Yener, ocak ayında düzenlediği sucuk partisine katılmayan öğrencilere tehdit ve hakarette bulunmuş, bu durum da müfettişlerce rapor edilmişti.

 

 

Yurdagül Uygun / Sözcü

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener’in düzenlediği ve partiye katılmayan öğrencilere “soytarılar şerefsizler” diye bağırdığı belirtilen ünlü sucuk partisindeki sucukların merdiven altı olduğu ortaya çıktı.

 
TEHDİT VE HAKARET BELGELENDİ

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Cağaloğlu Anadolu Lisesi velileri, “Tüm Türkiye okulumuzu, sucuk partisi ve okul müdürü tarafından çocuklarımızın tehdit ve hakarete maruz kalmasıyla tanıyor. MEB müfettişleri hakaret ve tehdit olayının gerçekleştiğini rapor ettiler” dedi.

Soruşturmanın sükunetle sonuçlanmasını ve ilgili kurumların çocukların maruz kaldığı tehdit ve hakaret için gereğini yapmalarını beklediklerini belirten veliler, “Bu arada maalesef çok daha büyük ve trajik bir konu gündeme geldi. Okul pansiyonunda kalan yatılı çocuklarımızın ve gündüzlü çocuklarımızın, dönem başında ücretini ödeyerek kullandığı yemekhanenin, Fatih İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mühendislerince denetlenmesi sonucu, yemekhanede bulunan 25 kilo sucuğun etiketsiz ve faturasız olması sebebiyle imha edilmesi yönünde bir rapor tuttuğunu ve akabinde idarece imha edildiğinin beyan edildiğini öğrendik. Bahsi geçen sucuklar,bizzat okul idaresinden edinilen bilgiye göre, okulda müdür tarafından düzenlenmek istenen ve öğrencilerin katılmayı reddetmesi sonucu maruz kaldıkları sözlü taciz ve tehditle skandala dönüşen sucuk partisinin sucuklarıymış” diye konuştular.

 

 

SUCUKLARI BİR VELİ BAĞIŞLAMIŞ

 

 

Bu sucukların bir veli tarafından bağışlandığını anlatan veliler şöyle devam etti: “Üzerinde üretim yeri, üretim tarihi, içeriği ve son kullanım süresi yazması gereken etiketleri olmayan ve faturası bağışçısı tarafından dahi ibraz edilemeyen bu sucukların, okul yemekhanesine kabul edilmesi, çocuklarımızın bunları yemesi için taciz edilmesinden daha büyük ve trajik bir skandaldır. Yemekhaneye gıda maddesi satın alımından sorumlu olan okul idaresinin, çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atan bu ihmali biz velileri dehşete düşürmüş ve bu konudaki güvenimizi sarsmıştır.

Bu sebeple gıda alımlarını denetlemesi gereken, İstanbul Valiliğine, İstanbul il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Fatih Mal Müdürlüğüne, İstanbul Defterdarlığına ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğüne dilekçelerimizle başvurumuzu yaptık. Okulumuz yemekhanesi için yapılan harcamaların usulüne uygun bir denetimden geçip geçmediğini,alımların kontrol edilip edilmediğini bilmek biz velilerin hakkıdır.

 

Soruyoruz;
Okula bağış yoluyla gıda maddesi alınırken, ilgili kurumlara bilgi verilmiş midir?
Faturası ve zorunlu gıda etiketi olmayan bu sucukların, okul yemekhanesine kabulüne, ilgili kurumlar onay vermiş midir?
Bu ihmal sadece okul idaresine mi aittir?
Okula bunun için para cezası kesilirken, üst makamlarca başka bir tedbir alınmayacak mıdır?
Gıda alımı yapılan kuruluşlar ve düzenlenen faturalar incelenmeyecek midir?
Bu ihmali kim sahiplenmiştir ve okula kesilen para cezasını kim hangi kaynaktan ödemiştir?
Milli Eğitim Bakanlığına ve tüm ilgili kurumlara sesleniyoruz;
Çocuklarımızın, devletimizin koruma, gözetme ve güvencesiyle yemek yediğini bilmek biz velilerin hakkıdır.
Veliler olarak, okul yemekhanesine satın alınan gıdalarla ilgili geriye dönük olarak da kontrollerin ve gerekli açıklamanın tarafımıza yapılmasını ve ayrıca sucuk skandalıyla ilgili ihmali olan tüm sorumlular için idari ve yasal olarak gerekli tedbirin alınmasını talep ediyoruz. Şikayetimizin, sorularımızın ve taleplerimizin takipçisi olacağız.”

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/unlu-sucuk-partisindeki-sucuklar-merdiven-altiymis-2347866/