Ünlü firmanın şarbon kavgası: İddia doğrulanırsa tesisi devlete bağışlarız

Ünlü firmanın şarbon kavgası: İddia doğrulanırsa tesisi devlete bağışlarız
8 Eylül 2018 14:14

Türkiye’nin en büyük kurbanlık hayvan tesisi Vadi Besicilik’ten hisse aldığını söyleyen bir şahsın laboratuvara gönderdiği ette şarbon virüsü tespit edildi. Kocaeli’nde ‘şarbon’ söylentilerine neden olan olay sonrası açıklama yapan firma sahibi Cezmi Çiçek, “Hayvanlarımızın tamamı aşılıdır. İspat etsinler 50 milyonluk tesisimi devlete bağışlayacağım” dedi. İşte kentte dedikodulara yol açan ve mahkemelik olan sürecin hikayesi…

 

 

Uğur Enç / Sözcü

 

Kocaeli’de et üretimi yapan Türkiye’nin en büyük hayvan tesislerinden birisi olan Vadi Besicilik, şarbon virüsü iddiası ile gündeme geldi.

Firmadan kurbanlık hayvan aldığını söyleyen bir vatandaş elindeki eti laboratuvara götürdü ve tahlil yaptırdı. Ette şarbon hastalığına rastlandı. Ancak etin tesisten çıkıp çıkmadığı, tesisten çıktıysa herhangi bir işlem görüp görmediği bilinmiyor.
İDDİA SONRASI KÖY KARANTİYANA ALINDI

 

Gölcük İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bağlı veteriner Tevfik Yıldız geçtiğimiz gün firmanın bulunduğu Gölcük Lütfiye Köyü’nde karantina ilan edildiğini belirtti ve konuyla açıklama yaptı.

 

“NEREDEN, NASIL ALDI BELLİ DEĞİL”

 

Veteriner Yıldız “Kurban Bayramı’nda nöbetçiydim. Vadi Besicilik’te görevliydim. Hem canlı hayvanları hem de kesilen etleri bizzat ben inceledim. Hiçbir hastalık belirtisine rastlamadık. Türkiye’de genellikle sakatatlarda parazitler olur. Vadi Besicilik’te sakatatlar bile pırıl pırıldı. Körfez’de ikamet eden bir vatandaşın kesilmiş bir eti laboratuvara götürüyor ve inceleme istiyor. Ette şarbona rastlanıyor. Vatandaş eti Lütfiye Köyü’nden aldığını ifade ediyor. Ancak nereden aldı, nasıl aldı belli değil.” diye konuştu.

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/unlu-firmanin-sarbon-kavgasi-iddia-dogrulanirsa-tesisi-devlete-bagislariz-2615452/