Üniversitelere yakın özel yurtları

Üniversitelere yakın özel yurtları
26 Eylül 2019 16:17

Ülkemizde 200’ü aşkın üniversite ve 7.500.000’a yakın üniversite öğrencisi bulunmaktadır. Son 10 yılda üniversite sayısı da yaklaşık %50 artmış durumda. Genç nüfusun hızla arttığı ülkemizde eğitimsel yükseliş de aynı hızda artmakta. Bu güzel bir gelişme olsa da plansız kurulan üniversite ve kampüsler üniversitelerimizin kalitesini azaltıyor. Özetle nicelik artarken nitelik azalması yaşanıyor.

 

 

Bu plansız artışı KYK yurtları ile açıklarsak;

  • Ülkemizde KYK yurtlarının kontenjanı 600 bin civarında. Ancak ailesinden uzakta üniversite okuyan öğrenci, bu sayının çok üzerinde.
  • Bu da üniversite çevresinde özel yurt ve apart sektörünü artırmış durumda.

Üniversitelerin açılmasıyla özel yurt ve apartların sayısı da hızla artmakta. Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde olduğu için özel yurtlar sürekli denetim altında ve MEB kurallarına göre yönetilmekte. Örneğin 2020 yılından itibaren özel yurt odalarında 2 kişi kalamayacak.

Öğrenciler en çok ağustos ve ocak ayında özel yurt aramakta. Üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler üniversite kayıtlarının başlamasıyla kazandıkları üniversiteye yakın konumdaki özel yurtları tek tek dolaşarak bilgi almakta ve fayda/maliyet analizi yaparak da yurt seçimi yapmakta.

Bilişim çağının sürekli gelişimiyle birlikte artık öğrenci ve veliler sokak sokak yurt aramıyor. yurt.unibilgi.net sitesiyle tüm şehirlerdeki özel yurtlar il, ilçe ve üniversitelere yakınlık kriterine göre listelenmekte. Siteden;

  • Yurt fiyatları
  • Yurtların oda özellikleri ve imkanları
  • Üniversiteye uzaklığı
  • Yemekli/yemeksiz oluşu gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.
  • Google Map özelliğini kullanarak yurtların bulunduğu sokakta sanal gezintiye çıkarak çevre hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

üniversitelere yakın özel yurtlar bağlantısını ziyaret ederek üniversite ve kampüs bazlı yakınlık kriterine göre özel yurt & apart araması yapabilirsiniz. Bütçenize uygun özel yurtları sıralayarak seçim yapmanız kolaylaşmaktadır.

 

“Özel yurt fiyatları” birçok kritere göre değişmekte. Bazı yurtlar sauna, havuz, fitness salonu gibi otel konforunda hizmet sunuyor. Bu da yurt fiyatlarını artırıyor. Tabi siz detaylı arama yaparak seçiminizi daraltabilir ve bütçenize uygun bir özel yurt tercihi yapabilirsiniz.

Örneğin İstanbul Üniversitesine yakın kız yurtları araması yapıyorsanız linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkan tüm yurtları farklı sekmelerde açarak detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Yemekli/yemeksiz, üniversiteye yürüme mesafesinde, farklı oda seçenekleri gibi özelliklere göre liste oluşturabilir ve arama yaparak güncel fiyatları öğrenebilirsiniz.