Üniversitedeki yolsuzluk şüphelileri adliyede

Üniversitedeki yolsuzluk şüphelileri adliyede
21 Kasım 2014 11:30

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan 46 kişi polisteki soruşturmasının ardından bugün sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

 

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Artuklu Üniversitesi’nde, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık, 4734 Sayılı kamu ihale kanununa muhalefet, denetim görevinin ihmali, zimmet, rüşvet almak, rüşvet vermek, gizli bilgilerin açıklanması” suçlamasıyla yürüttüğü yolsuzluk operasyonunda Salı günü polis, Mardin merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zekiye Sarıkartal, firma sahipleri ve müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 98 kişi gözaltına alındı.

 

Gözaltına alınan şüphelilerden 52 kişi adliyeye sevk edilmeden emniyetten serbest bırakıldı. Salı gününden beri Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan ve aralarında aralarında Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zekiye Sarıkartal, akademisyenler, firma sahipleri ve müteahhitlerin bulunduğu 46 kişi ise bu sabah saatlerinde sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

 

Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın avukatlarının sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılması için mahkemeye yapılan itirazın reddedildiği öğrenildi.