Üniversite açılışında gerginlik

Üniversite açılışında gerginlik
8 Ekim 2015 16:21

KIRIKKALE Üniversitesi, 2015- 2016 akademik yılı açılış töreni, 2011 yılında Nobel Barış Ödülünü alan Yemenli Tevekkül Karman’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 
Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Mavi Salon’da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kırıkkale Üniversitesi’nin Türkiye’nin gelişmiş üniversiteleri arasında yer aldığını ve coğrafi konumu itibariyle de cazip bir üniversite olduğunu söyledi. Yeni öğretim yılında üniversiteye 3 bin 75 ön lisans, 5 bin 462 lisans, 506 yüksek lisans, 75 doktora, yatay ve dikey geçişlerle birlikte 9 bin 118 öğrencinin kayıt yaptırdığını ifade eden Yıldız, “Bu öğrencilerden 438’i yabancı uyruklu öğrencidir. 46 farklı ülkeden 438 yabancı uyruklu öğrencimiz bulunmaktadır. KÜ çok hızlı büyüyen bir üniversite. 40 ön lisans, 50 lisans olmak üzere 90 farklı bölüm ve programda diploma veriyoruz. Yüksek lisans ve doktora programları da buna dahil edildiğinde bu büyük bir zenginlik ve çeşitliliğe işaret ediyor” diye konuştu.

 

 

2011 yılında Nobel Barış Ödülünü alan Yemenli Tevekkül Karman da ‘Ortadoğu’da Barış, Özgürlük ve İnsan Hakları’ konulu açılış dersini verdi. Karman, konuşmasında Nobel Barış Ödülünü alma süreci, Arap Baharı ve son dönemlerde Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili görüş ve düşüncelerini aktardı. Rektör Prof. Dr. Yıldız, Karman’a dersin ardından seramik vazo hediye etti. Açılış töreni, fakülte ve yüksekokullara en yüksek puanla yerleşen öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

 

 

Törende, basın mensubu olduğunu söyleyen Abdurrahman K., Karman’a soru sormak istedi. Soru sorma iznini alamayan ve daha sonra salonda Karman’ı protesto eden Abdurrahman K., bunun üzerine güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarıldı. Protestosuna dışarıda da devam eden Abdurrahman .K. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Abdurrahman K. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

 
Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)