Umut Oran’dan CHP yönetimine son uyarı ve hatırlatma: Seçmenler CHP’den bir ‘taahhüt’ bekliyor!

Umut Oran’dan CHP yönetimine son uyarı ve hatırlatma: Seçmenler CHP’den bir ‘taahhüt’ bekliyor!
26 Mart 2019 09:10

Anadolu’yu karış karış gezerek CHP’nin kazanacağı belediye sayısının artırılması için çaba sarf eden CHP’li Umut Oran, 45 bin kilometre yol katederek 36 ilde yürüttüğü çalışmada gördüğü tablo nedeniyle CHP Üst Yönetimine, “seçmenlerin oylarına sahip çıkılacağına dair etkili bir güvence verilerek, muhalif seçmenin seçime katılma hevesinin canlandırılması gerektiği” çağrısında bulundu.

 

 

Umut Oran, konuyla ilgili olarak bugün yaptığı yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

 

 

İktidar bloğu için “yeni düzenin tescili”, muhalefet bloğu içinse “yeni bir başlangıç” anlamına gelen 31 Mart Yerel Seçimlerine 1 hafta kaldı ve artık CHP Yönetiminin “Seçim ve sandık güvenliği” konusunda kamuoyuna güvence verip, taahhütte bulunması gerekiyor.

 

 

Muhalif Seçmenin Hevesi Artırılmalı

 

 

16 Nisan referandumu ve 24 Haziran seçimlerinde yaşanan büyük hayal kırıklıkları ortadayken ve her iki seçimde de “hile yapıldığına” dair tabanda yaygın bir kanaat hakim olduğu için CHP üst yönetiminin seçmenlerin “oylarına sahip çıkılacağına” dair etkili bir güvence vererek, muhalif seçmenin “seçime katılma hevesini” canlandırması gerekmektedir.

 

 

36 İlde Çalışıp, 45 Bin Km Yol Yaptım

 

 

31 Mart seçimleri için 36 ilde CHP örgütümüzle çalışma yürüterek, yaklaşık 45 bin kilometrelik yol yapmış bir parti neferi olarak söylüyorum ki yıllardır devam eden tüm hatalara rağmen, özellikle CHP’li adaylar ve fedakâr parti örgütümüz, büyük bir heyecanla seçim kampanyası yürütmektedir ve seçimlerin kazanılabileceğine dair umutlar yeşermiştir. 17 yıldır ülkeyi aralıksız olarak yöneten ve yaşanılan tüm sorunların sebebi olan iktidar bloğunun söyleyecek sözünün kalmaması ve “metal yorgunluğu” yaşıyor olması da 31 Mart’a dair beklentileri yükseltmiştir.

 

 

Ancak onlarca seçimdir bir türlü cevap bulunamayan sorular bu seçim öncesinde de cevaplanmayı beklemektedir:

 

 

1) Sandık Güvenliği konusunda her türlü hileye karşı alınan “yeni önlemler” nelerdir ve bu önlemler geçmişte yapılan hangi hataları ortadan kaldırmaya yöneliktir?

2) Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla beraber AA tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen manipülasyonlara karşı bu sefer neler yapılacaktır?

 

 

Kararsız Seçmen Ve “Sandığa Gitmeyeceğim” Diyen CHP’li Seçmen İkna Edilmeli

 

 

Sorular basittir fakat 17 yıldır doğru yanıtlar bulunamamıştır. Her seçim döneminde terinin son damlasına kadar çalışan Cumhuriyet çocukları ne yazık ki tüm seçim gecelerinde acı ve gözyaşına mahkûm edilmişlerdir. Yaşanan bunca travmanın ardından, Türkiye’nin dört bir yanında bizatihi gördüğüm üzere, hala oy vermeye gitmeyecek önemli sayıda seçmen vardır. Yani ortada ikna edilmeleri gereken “kararsız, küskün seçmenler” bulunmaktadır. Yerel ölçekte mümkün olan en etkili çalışmaları yapan Belediye Başkan Adaylarımızın Genel Merkez’den beklentileri de tektir: Kitlelerin sandığa gitmesini sağlayacak inandırıcı “bir taahhüt vermek!”

 

 

Bir Haftalık Süreç Doğru Değerlendirilmelidir!

 

 

Gelinen noktada yapılacak en acil şey: CHP’li seçmenin istisnasız olarak sandığa gitmesini sağlamak ve kararsız seçmenin sandığa gitme motivasyonunun artırarak oylarını CHP’ye yöneltmek olmalıdır. Unvan, yetki ve sorumluluk sahiplerinin son viraja girilen bu dönemde başka bir önceliği yoktur. Şüphesiz ki aklın ve bilimin rehberliğini kabul ettiğini iddia edenler için yapılacak pek çok şey vardır. Fedakâr parti örgütümüzün emeklerinin heba olmasını engellemek adına son 1 haftanın doğru şekilde değerlendirilmesi tarihe ve Cumhuriyet çocuklarına karşı büyük bir sorumluluktur. Aksi her durumda yaşanan hayal kırıklıklarına yenilerinin eklenmesi riski ortaya çıkacaktır.