‘Umreden dönen ilk ekibe ateş düşürücü ilaç verildi’ iddiası Meclis gündeminde!

‘Umreden dönen ilk ekibe ateş düşürücü ilaç verildi’ iddiası Meclis gündeminde!
29 Mart 2020 19:15

CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan Korona Virüs salgını sonrasında Umreden dönen ilk ekibe termal kamerada ateşleri olduğu anlaşılmasın diye parasetamol dağıtıldığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

 

 

Aydoğan, “Eğer bu iddia doğruysa hem ateşi düşürülmeye çalışılan insanlar hem de aslında tüm dünya tehlikeye atılmış demektir. Bunun sorumluları derhal tespit edilmelidir. Bu insanlık suçudur” dedi.

 

 

SORUMSUZLUKLARIYLA TÜM ÜLKENİN ATEŞİNİ YÜKSELTİLER

 

 

CHP’li Aydoğan, İstanbul Tabip Odası Aile Hekimliği Kolu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Hekimoğlu’nun katıldığı radyo programında, Koronavirüs salgınına ilişkin, “Umreden ilk dönenlere termal kamerada ateşleri olduğu anlaşılmasın diye rehberleri parasetamol dağıtmış” ifadelerini Sağlık Bakanı’na sordu. “Adeta bir saatli bomba gibi toplumun içine bırakılan bu vatandaşlar tespit edilmiş mi bunu dahi bilmiyoruz” diyen Aydoğan, “Şayet bu eylem gerçekleşmişse bu vatana, millete hatta dünyaya ihanettir. Konuya açıklık getirilmeli ve bu kişiler tespit edilmelidir. Halk sağlığını tehlikeye atanlar cezalandırılmalıdır. Başından beri vurgu yapılan ilke şeffaflık ilkesine uygun davranılmalı ve bu süreç vatandaşa izah edilmelidir. Kullandıkları parasetamol ne yazık ki ters tepti, sorumsuzluklarıyla tüm ülkenin ateşini yükseltiler.” ifadelerini kullandı.

 

 

TCK 195 GAYET AÇIK VE NETTİR

 

 

Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesine vurgu yapan Aydoğan şunları söyledi: “Türk Ceza Kanunu’nun Kamunun Sağlığına Karşı İşlenen Suçlar başlıklı üçüncü bölümünün Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma başlığı altındaki 195. Madde bu tür suçlar için düzenlenmiş bir maddedir ve gayet açıktır. Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Burada yetkili makamlar da almadıkları önlemler ile ilgili sorumluluk sahibidirler elbette.”

 

BENZER OLAYLARLA KARŞILAŞMAK AN MESELESİ

 

 

Benzer skandalların yaşanmasının an meselesi olduğunu ifade eden Aydoğan, “Geç kalınan önlemlerin yanında yaşanan bu tür ihanetlerin bedelini tüm dünya ödemek zorunda kalıyor. İhanet diyorum çünkü bu basit bir ihmal olarak nitelendirilecek bir vaka değil aksine adeta saldırı niteliğinde bir eylem. Toplum sağlığını tehdit eden bu tür durumlarda devlet hızla reaksiyon göstermeli. Bu süreçte buna benzer olaylarla karşılaşmak an meselesi. Bu tür skandalların yaşanmasını engellemek için sorumlular tespit edilip uygulanması gereken yaptırımlar hızla uygulanmalı. Zaten yeterince zor zamanlardan geçiyoruz. Bu süreci daha zor bir hale sürükleyen her türlü müdahaleyi merkezi yönetim bertaraf etmeli. Bakanlıktan gelecek yanıtı ve atılacak adımları hassasiyetle takip edeceğim.” dedi.