Ümraniye Ehliyet Kursu

Ümraniye Ehliyet Kursu
15 Temmuz 2020 12:18

Taşıtlarla trafiğe çıkmak isteyenlerin öncelikle ehliyet sahibi olması zorunludur. Ehliyet almak için de 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. 18 yaşını doldurarak ehliyet almak isteyenler sürücü kursu kayıtlarını yaptırarak ehliyet almak için ilk adımlarını atmaktadır. Özellikle ehliyet almak için 18 yaşını doldurmayı bekleyenler yaş günlerinden ortalama 45 sonra ehliyetlerini eline alabilirler. Sürücü kursuna ehliyet almak için gereken belgeleri hazırlayarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

Ehliyet İçin Sürücü Kursuna Verilmesi Gereken Belgeler

Ehliyet almak için bir sürücü kursuna kayıt olmak zorunludur. Ümraniye sürücü kursu kayıtları için sürücü adaylarından istenilen belgeleri şöyle sıralamak mümkün;

  • Kimlik belgesi
  • Sağlık raporu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Eğitim belgesi
  • Adli sicil kaydı belgesi

Sürücü kursuna 18 yaşını doldurmuş olan sürücü adayları bu belgelerle kayıtlarını yaptırabilir. Sürücü kursunda kayıtları alınan sürücü adaylarına katılmaları gereken ders programları düzenlemesi yapılarak teorik eğitimleri başlamaktadır.

Ehliyet Kursu Dersleri

Profesyonel eğitimci kadrosuyla Ümraniye ehliyet kursu aday sürücülerin taleplerine göre eğitim planı hazırlamaktadır. Sürücü kursunda ehliyet almak isteyen sürücü adaylarına trafik kuralları ve çevre bilgisi, ilkyardım, trafik adabı ile motor ve araç tekniği dersleri verilmektedir. Teorik dersler olarak geçen bu derslerin tamamlanmasından sonra uygulamalı derslere başlanmaktadır. Sürücü adayının uygunluğuna göre belirlenen ve araçlarla yapılan sürüş dersleri kursta profesyonel eğiticiler tarafından verilmektedir.

Ehliyet Sınavları

Sürücü kursunda eğitimlerini tamamlayan sürücü adayları için e-sınav randevuları kurs tarafından alınmaktadır. Sürücü adayları e-sınav süresi sonunda aldıkları puanları görebilmektedir. E-sınavda başarılı olan sürücü adaylarının ehliyetlerine giden son sınav ise direksiyon sınavıdır. Direksiyon sınavında aday sürücüyle birlikte sürücü kursu yetkilisi ve Milli Eğitim Bakanlığınca görevlendirilen 2 gözetmen hazır bulunmaktadır. Sürücü adayı belirlenen yollar üzerinden kuralları uygun şekilde sürüş yaparak bu sınavın sonunda ehliyet almaya hak kazanmaktadır.

Ehliyet Nereden Alınır?

Son yapılan düzenlemeler ile ehliyetlerin verilme noktası Nüfus Müdürlükleri olmuştur. Sınavlarda başarılı olan sürücü adayları vergi ve harçları PTT şubelerinden veya bankalardan yatırtarak aldıkları dekontlar ile Nüfus Müdürlüğüne giderek ehliyet başvurusu yapmaktadır.