Ümit Zileli: Binali Bey’in iddiası YSK kararında çıkarsa ağlarım!..

Ümit Zileli: Binali Bey’in iddiası YSK kararında çıkarsa ağlarım!..
21 Mayıs 2019 09:25

Yazıları sozcu.com.tr’de de yayımlanan Korkusuz yazarı Ümit Zileli, AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın ortaya attığı “Sandık görevlisi seçmenin tipine bakarak pusula veriyor” iddiasının YSK’nın gerekçeli kararında olması durumunda “ağlacağını” söyledi. Zileli, “Binali Bey, bu aklı kimden, nereden aldı acaba?.. Eğer YSK’nın 200 sayfalık destansı gerekçeli kararında bu yönde bir şey çıkarsa emin olun hüngür hüngür ağlarım… Vah benim hakimlerime, vah benim ülkeme diye dövünerek!..” ifadesini kullandı.

 

 

 

Yıldırım “En büyük hile” diyerek “Seçim günü olan en büyük şey hile veya yolsuzluk; üç pusuladan ikisini veriyor, birini vermiyor. Hepsini değil! Bakıyor seçmene; diyelim ki AK Parti adayına verecek gibi anladığı seçmene büyükşehir pusulasını vermiyor” iddiasını dile getirmişti.

 

Zileli’nin Yıldırım’ın iddiasını değerlendirdiği “Binali Bey şeytana pabucunu ters giydirdi!..” başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Binali Bey’in iddiası YSK kararında çıkarsa ağlarım!..
(…)Binali Bey’in açıkladığı “Organize seçim hilesi” inanın şeytana bile pabucunu ters giydirecek türdendi!.. Aha da paylaşıyorum:

 

–Seçim günü sandık başkanı bakıyor seçmene, AK Parti’ye oy verecek gibi görünen seçmene Büyükşehir oy pusulasını vermiyor, diğer ikisini veriyor!..
Müthiş değil mi şeytan bile bu cinlik karşısında istifasını verir billahi!.. Yalnız bazı arızalar var gibi görünüyor, tek tek bakalım:
–Öncelikle üç değil, dört oy pusulası olacak. Neyse bunu geçelim; siz sandık başkanlarının hangi seçmenin kime oy vereceğini bildiğini nasıl biliyorsunuz Binali Bey?..
-O sandık kurullarında AKP’nin temsilcisi de var, diğer temsilciler de, AKP’li gözlemciler de.. Hiçbiri böylesine ayan beyan bir sahtekarlığı görmüyor mu? Çünkü bu yönde bir tane bile itiraz yok tutanaklarda!..
-Hadi onlar görmedi diyelim; “AKP’li gibi görünen” seçmenlerden bir tanesi dahi, büyükşehir adayı pusulasının olmadığını fark etmiyor mu?.. Tutanaklarda bu yönde de tek bir şerh yok!..
-Binali bey bu iddiayı ortaya atarken hem sandık başlarındaki AKP temsilcilerini hem de AKP’li yurttaşları aşağıladığının, akılsız yerine koyduğunun birazcık olsun farkında mı acaba?!.
En çok merak ettiğim konuya geleyim; Binali Bey, bu aklı kimden, nereden aldı acaba?.. Eğer YSK’nın 200 sayfalık destansı gerekçeli kararında bu yönde bir şey çıkarsa emin olun hüngür hüngür ağlarım…
–Vah benim hakimlerime, vah benim ülkeme diye dövünerek!..

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/umit-zileli/binali-bey-seytana-pabucunu-ters-giydirdi-4871139/