Ümit Kocasakal şimdiden kazandı!

Ümit Kocasakal şimdiden kazandı!
18 Ocak 2018 11:52

Türkiye’nin sadece iktidarda değil, muhalefette de güçlü liderlere ihtiyacı var diyorduk ki, İYİ Parti ve Meral Akşener hareketinden sonra CHP’den de bir ses geldi. Ümit Kocasakal, CHP Genel Başkan adayı olduğunu açıkladı.

 

 

 

Arslan BULUT / Yeniçağ

 

 

Ümit Kocasakal, İstanbul Barosu Başkanlığı’na seçildikten sonra her seçimde oylarını artırdı. Bu başarıyı, hiçbir ayırım gözetmeden herkesin hakkını savunarak kendisine muhalif olanların da saygısını kazanmakla sağladı. Ergenekon, Balyoz gibi operasyonlarla Türkiye ele geçirilmek istenirken gerçek bir aydın cesaretiyle olayların üzerine üzerine gitti. Türkiye’ye giydirilmek istenen deli gömleğini parçalayanlardan biri oldu.

 

 

CHP’nin, ikinci cumhuriyetçilerin ve Atatürk ve cumhuriyetle sorunlu veya kavgalı olanların ileri karakolu veya toplanma yeri olmayacağını anlatan Kocasakal, “Genel Başkanın bu tür eylem ve söylemlere karşı ciddi bir tepkisini görmüş değiliz. Partiye genetik kodlarına aykırı yabancı ‘virüs’ ve yazılım yüklenmiş, partinin genetiğiyle oynanmış, gelenekleri bir kenara itilmiştir. Parti fiziki ve zihinsel bir işgal altındadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, şimdi itilmeye çalışıldığı ülkenin üniter yapısı ile sorunlu HDP gibi bir yapıyla yakın çizgide olması, yan yana durması siyasi intihardır. Kurtuluş kuruluştadır, Atatürk’tedir. Kurtuluş, kurucu partinin özüne, gerçek kimliğine, fabrika ayarlarına geri dönmesindedir.” şeklinde bir çıkış yaptı.

 

 

İstanbul Barosu üyelerinin hepsi, adliye prizmasından Türkiye’nin sorunları üzerinde bilfiil saha çalışması yapan insanlardır. Dolayısıyla, gerçekleri ortaya koyup güven verdiğiniz zaman onların desteğini almak mümkün oluyor. Üstelik baro seçimlerinde bütün üyeler oy kullanıyor, yönetimin seçtiği delegeler değil.

 

 

Kocasakal da bu gerçeği bildiği için partilerdeki seçimlerde bütün üyelerin oy kullanması gerektiğini söylüyor. Böyle olsaydı, Kocasakal, yüzde 60 oyla seçilirdi. Fakat Türkiye’de parti yönetimine bir defa gelen lider, delege yapısını tamamen değiştirdiği için delegelerin oyuyla genel başkan değiştirmek Türkiye’de artık bir mucize olur!

 

 

Peki öyleyse, Kocasakal boşuna mı ortaya çıktı? Elbette hayır. Kocasakal’ın çıkışı, sadece CHP’nin değil, Türkiye’nin toparlanmasına, kendisine gelmesine, doğru yönü bulmasına katkı yapacaktır.

 

 

Nitekim o da “Benimkisi bir fikir ve vicdan haykırışı ve isyanıdır.” diyor ki, seçilmese de bu mücadelede kazanacağı kesindir. Çünkü ne yaptığını bilen ve kitlelere güven veren, kararlı bir duruşu var! Hayırlısı olsun.

 

 

Sine-i millet hareketi bir bağışıklık sistemidir

 

 

Bu vesileyle bizim Ahmet Yavuz, Arslan Bulut, Birgül Ayman Güler, Dilek Akagün, Mustafa Önsel ve Nihat Genç olarak kurduğumuz, sine-i millet platformu hakkında da bilgi vereyim.

 

 

Ülkemizde siyasi kurumlar millî görevlerini yerine getiremiyor. Türk kimliği ve Türklerin egemenlik hakkı uluorta tartışılıyor! Milletin ekonomik yıkıma götürülmesinin sebebi de işte bu tartışmaya partileri mecbur etmektir! Halk umutsuzluğa sevk edilirken, bu arada emperyal projeler de sunularak, bu topraklarda Türk egemenlik haklarına son vermek gibi sinsi bir hedefe siyasi partiler üzerinden ulaşılmak isteniyor!

 

 

Siyasi partilerin bu projelere karşı bağışıklık sistemi yok! Aksine her partiye aynı virüsler sokuluyor!Bu durum karşısında, düşüncede ve siyasette bir savunma hattı kurmak ve milletin katılımı ile mücadeleyi kazanmak gerekir. Kazanacağımız da kesindir. Çünkü, biz milletin bağışıklık sistemini harekete geçireceğiz. Milletin bağışıklık sistemi vardır. Yeter ki bu sistemi zamanında çalıştıralım.