Ümit Kocasakal sapına kadar Atatürkçü ve Cumhuriyetçidir

Ümit Kocasakal sapına kadar Atatürkçü ve Cumhuriyetçidir
25 Haziran 2020 18:00

Önceki gün bir tv programında Ümit Kocasakal’a, Canan Kaftancıoğlun’a verilen 9 yıl 8 ay cezanın yüksek mahkeme tarafından onanması ile ilgili olarak hukukçu kimliği nedeniyle sorulan soruya ‘’Mahkeme kararının gerekçesini görmedim, bir şey söyleyemem…Onun görüşleri bana uymuyor.’’ dedi.

 

Dr. İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

 

Ümit Kocasakal’ın bu yanıtı gerçek bir hukukçunun yanıtıydı.

 

 

Ümİt Kocasakal’ın bir ceza hukuku profesörü olarak yanıtı son derece tarafsızlık ilkesine uygun bir tanımlama olarak değeri benim gözümde bin kat daha arttı.

 

 

Geçmiş dönemlerde bazı vesileler dolayısıyla yazılarımla kendisine destek vermiştim.

 

 

Ben çeşitli tv programlarında Ümit Kocasakal’ın defalarca ‘’Ben Kemalistim’’ dediğini ve bundan hiçbir zaman ödün vermeyeceğini gördük.

 

 

Bu nedenle ya Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ya da Atatürk’ün partisi CHP genel başkanı olmasını çok istedim.

 

 

Çünkü ülkemizin bugünkü harabeden kurtulması için Atatürk’ün inşa ettiği kuruluştaki ayarlara dönesi gerekiyor.

 

 

Aslında ben bu yazıyı bazı tatlısı Atatürkçüleri’nin duygularına kapılarak Ümit Kocasakal’ı bu yanıtından dolayı eleştirmeleri nedeniyle yazdım.

 

 

Bir insanın Kocasakal’ı eleştirmesi ve gözden düşürmesi için hukukçu olması gerekiyor.

 

 

Şimdi gelelim meselenin aslına.

 

 

Bir hukuk devletinde Canan Kaftancıoğlu’nun bir siyasal partinin il başkanı olması dolayısıyla cezasının onanıp hapis yatmayacağı diye bir kural yoktur.

 

 

Mahkemeler kararlarının yasalara göre verirler.

 

 

Ümit Kocasakal’ın verdiği yanıt gerçekten harikadır ve içtiği çorbadan tüm sinekleri uzaklaştırmıştır.

 

 

O tv programında Ümit Kocasakal Canan Kaftancıoğlu için ‘’Onun görüşleri bana uymuyor…Ben zaten zaten CHP’den ihraç edildim’’ dedi.

 

 

Bu ifadelerle Ümit Kocasakal partili olmadığını ve Canan Kaftancıoğlu ile aynı görüşte olmadığını açıklayarak tarafsız olduğunu anlatmak istedi ama ben şuna eminim ki partili olsaydı bile aynı görüşlerini ödünsüz bir Kemalist olması nedeniyle açıklayacaktı.

 

 

Nice yurtsever aydınların Canan Kaftancıoğlu’nun cezası ile ilgili olarak karşı görüşlere sahip olduklarına tanık oldum.

 

 

Memleketimiz böyle duygusal ödünler nedeniyle bu hale geldiğine artık tanıklık edebilirim.

 

 

AKP iktidarındaki bir yargının Türkiye Cumhuriyeti’ni alenen tahrik eden Türk milletini soykırımcılıkla suçlayan, PKK koruyuculuğu ve Ermenicilik sevdalılığı yapapıp, bu yönde toplumu yönlendirici suç görüşleri oraya ata bir kişi yargılanmayacak mı?

 

 

O zaman Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni nasıl koruyacağız?

 

 

AKP önderlerinin de 18 yıldır işledikleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkma suçları durumu hiç değiştirmez.

 

 

Çünkü yürekten inanıyoruz ki AKP iktidarı yıkılıp sorumluları Türk yargısının önüne gittiklerinde hak ettikleri şekilde yargılanacaklardır.

 

 

Bakın çok açık olarak söylüyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmak isteyen Atatürk’ün kuruluş felsefesini bütün kurumları, kuralları, anayasa ve yasaları ile ortadan kaldırmak ve Türklüğü bu coğrafyadan silme teşebbüslerine karşı çıkacağız.

 

 

Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bir sözünde Türk kahramanlığı ve Türk kültürü üzerine kurduğunu çok açık olarak açıklıyor.

 

 

Hatta bu sözün esintisi olarak ‘’Ne mutlu Türküm diyene!’’ demiştir.

 

 

Yine Atatürk ‘’Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür’’ demiştir.

 

 

Şimdi bunları neden yazdığımı açıklayayım.

 

 

Canan Kaftancıoğlu geçmiş teweetlerinde sadece PKK ve Türklerin Ermeniler ile ilgili sözde soykırımı ile ilgili güzellemeler yapmamış, Atatürk’ün kurduğu devlete seri katil demiştir.

 

 

Tayyip Erdoğan’da Atatürk’ün Dersim isyanını bastırmak için yaptığı icraatları nasıl alevlendirerek ele aldığını biliyoruz ve tüm suç çetelesi elbette tutulmaktadır.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığına, Atatürk’ün kurduğu yapıya, Türklüğe ihanet eden herkes suçludur ve şimdi olmazsa bile keser dönüp sap döndükten sonra kesinlikle yargılanacaklardır.

 

 

Kılıçdaroğlu zaman zaman CHP’nin çeşitli noktalarına bilerek ve taammüden(tasarlayarak) PKK ve Ermenicilik sevdalılarını getiriyor.

 

 

Bunlardan biri de Canan Kaftancıoğlu’dur.

 

 

Canan Kaftancıoğlu Türk toplumunda bir karşılığı olmadığını çok iyi biliyor.

 

 

Bakın bunun en iyi kanıtı son İBB seçimlerinde Canan Kaftancıoğlu’nun seçim süresince medyadan ve kamuoyundan uzaklaşmasıdır.

Seçim bittiği gece boynunu çıkardı.

 

 

Eğer seçim sürecinde meydanlarda olsaydı İmamoğlu asla kazanamayacaktı.

 

 

CHP’deki Canan Kaftancıoğlu’nun varlığını Kemal Sunal’ın Sahte Kahraman filmine benzetiyorum ki bildiğiniz gibi bu filimde bütün yiğitlikleri başkaları kotarıyor ama tesadüf eseri olarak bunların üstüne hep aşırı korkak kabadayı rolündeki Kemal Sunal oturuyor.

 

 

Canan Kaftancıoğlu da İBB zaferinin üzerine aynen böyle oturmuştur.

 

 

Canan Kaftancıolu’nun en büyük ustalığı rol çalmaktır.

 

 

Şunu çok açıkça belirteyim ki Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk’ün partisi CHP’yi HDP ve oradan da PKK sempatizanı yapmıştır.

 

 

CHP’nin başta milletvekilleri olmak üzere ki Atatürkçü olanları tenzih ederim Atatürk’ün Türkiye Devleti ile hiç ilgisi olmayan kişilerle dolu.

 

 

AKP’nin bu yıkım döneminde CHP milletvekillerinin tamamı Atatürkçü kişilerden olsaydı Tayyip Erdoğan’ı demokratik yoldan devirmek çocuk oyuncağıydı.

 

 

Çünkü kimse Kılıçdarolu’na güvenmiyor.

 

 

Bu nedenle Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun götürülmesi gerekmektedir.

 

 

CHP’nin başına gelecek Atatürkçü bir genel başkandan sonra partinin tüm örgütlerindeki Canan Kaftancıoğlu gibi entel-dantel takılıp Tayyip Erdoğan gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türklüğe hakaret edenler temizlenmelidir.

 

 

Tayyip Erdoğan’ın bir ayağı Bahçeli, diğeri ise Kılıçdaroğlu’dur.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yıkılma projesinde ustanın iki yardımcısından biridir Kılıçdaroğlu.

 

 

Tatlısu balığı Atatürkçüler ve Cumhuriyetçiler Ümit Kocasakal’ın tv de Canan Kaftancıoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaretten ve başka suçlardan aldığı cezanın onanması ile ilgili söylediği sözleri eleştireceklerine suçun sahibine birkaç söz söylesinler.

 

 

Bu ne biçim anlayış ya!

 

 

Ya doğru dürüst Atatürkçü ve Cumhuriyetçi ol, ya da Kılıçdaroğlu’nun seçtği milletvekilleri gibi küreselci ol da safın belli olsun.

 

 

Yaşa Ümit Kocasakal! Tüm CHP’liler seni örnek alsın.

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!