Uludere’de gerginlik

Uludere’de gerginlik
29 Haziran 2015 18:41

Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Ortasu Köyü’nde, sınır bölgesinde bulunan askerlerin değişimi sırasında, yol kapatmak isteyen bir grup köylü ile askerler arasında gerginlik yaşandı.

 
Gruptakiler değişime giden askerlerin üzerine taş atarken, askerler de grubu dağıtmak için gaz bombalarıyla karşılık verdi, 3 kişiyi gözaltına aldı.

 

2011 yılında, Uludere’nin Irak sınır kesiminde düzenlenen hava operasyonunda sonucu 34 kişinin hayatını kaybettiği Gülyazı ve Ortasu köylerinin yakınında, sınır bölgesinde bulunan askerlerin değişimi ve son günlerde yaşanan yoğun askeri hareketliliğe tepki gösteren bir grup köylü, yolu kapatmak istedi. Askerler ile köylüler arasında yaşanan gerginliğin artması üzerine gruptakiler, askerlere taş atmaya başladı. Askerler de grubu dağıtmak için gaz bombalarıyla karşılık verdi.

 

 

Ortasu Köy Muhtarı Suat Encü, gerginliğin devam ettiğini belirterek, “Şu anda 3 çocuğumuzu gözaltına aldılar. Köylülerin karakol önünde bekleyişleri sürüyor. Askerler yoğun güvenlik önlemi almış durumda. Çocuklarımızın bir an önce serbest bırakılmasını ve gerginliğin sona ermesini istiyoruz” dedi.

 
Ebubekir KARATOPRAK/ ŞIRNAK, (DHA)