Uluç Gürkan’dan DSP yönetimine: 31 Mart’ta CHP’ye karşı aday çıkartmak için kurulan bağlantıların faturası…

Uluç Gürkan’dan DSP yönetimine: 31 Mart’ta CHP’ye karşı aday çıkartmak için kurulan bağlantıların faturası…
20 Mayıs 2019 08:48

DSP, 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aday göstermeme kararı aldı. Ancak Genel Başkan Önder Aksakal, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nu desteklemeyeceklerini açıkladı. Bu karara partinin ağır toplarından tepki gelmeye devam ediyor.

 

 

Saygı Öztürk/ Sözcü

 

‘ÜZÜLEREK AYRILDIM’

 

 

24 yıldır DSP rozetini taşıyan ve merhum Bülent Ecevit döneminde Adalet Bakanlığı yapan Hikmet Sami Türk, yaşananları şöyle anlattı: “Parti Meclisi toplantısında, Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğimizi açıklamamızı önerdim. Kabul edilmedi. Ben de Parti Meclisi üyeliğinden istifa edeceğimi belirttim. Genel Başkan, bir gazeteye yaptığı açıklamada, ‘DSP; FETÖ’cülerin ABD’den,PKK’lıların Kandil’den, HDP’lilerin de Meclis’ten destek verdiği birine destek vermez, veremez’ dedi. Böyle bir gerekçe açıklamak DSP Genel Başkanı’na yakışmaz. Bu, bardağı taşıran son damla oldu. Partiden çekilme gerekçem bu. DSP, bu kararla, Ecevit’in kurduğu partinin özelliklerini kaybetmeye başlıyor. Partimden üzülerek istifa ettim.”

 

‘FATURASINI ÖDÜYOR’

 

DSP’den TBMM Başkanvekili, TBMM Grup Başkanvekili seçilen Uluç Gürkan ise kararı şöyle değerlendirdi: “31 Mart’ta CHP’ye karşı aday çıkartmak için kurulan bağlantıların faturasını ödüyor olmalılar. DSP’nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, ‘her şey çok güzel olacak’ inancı ve kararlılığında.”

 

 

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/dsp-yonetimine-imamoglu-tepkisi-4858126/