Ülkesine dönen Mısır Büyükelçisi: ‘ Türkiye çoğunluğu dinlemeli.’

Ülkesine dönen Mısır Büyükelçisi: ‘ Türkiye çoğunluğu dinlemeli.’
16 Ağustos 2013 18:44

Türkiye’nin Mısır Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı’nın bugün öğle saatlerinde Türkiye’ye gelmesinden sonra, Mısır’ın Türkiye Büyükelçisi Abdurrahman Salaheldin’de ülkesinden gelen çağrı üzerine bugün akşam saat 18.35’de İstanbul’dan Kahire’ye gitti.

Ankara’dan İstanbul’a saat 17.20’de gelen Abdurrahman Selaheldi Atatürk Havalimanı VİP Salonu’nda gazetecilere yaptığı açıklamada “Türkiye Mısır’da çoğunluğu dinlemeli “ diyerek şunları söyledi:

“ Türkiye Mısır’daki çoğunluğu dinlemeli, yani sadece İhvan’ın ve Müslüman Kardeşlerin yanında yer almamalı. Türkiye’den gelen açıklamalar Mısır’da olumlu bir görüntü yaratmıyor. Bu Türkiye’de Türkiye’nin ekonomisi ve etkisi bakımından olumsuz sonuçlar doğuruyor.”

Büyükelçi Abdurrahman Salaheldi Mısır’ın güvenli olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:“ Mısır herkes için çok güvenli. Türkler için de güvenli. Umut ediyorum kısa süre tekrar geri geleceğim. İlişkilerde iptal diye bir şey yok. Sorumlu insanlar doğru adımlar atacaktır. Sorumlu davranmak gerekiyor” Mısır’ın Türkiye Büyükelçisi Abdurrahman Salaheldi saat 18.35’de Mısır Havayolları’na ait bir uçakla İstanbul’dan Kahire’ye hareket etti.