Ukrayna’yı doğru tanıyor muyuz?

Ukrayna’yı doğru tanıyor muyuz?
11 Mayıs 2018 12:57

Kaliteli, verimli topraklara sahip olan Ukrayna’daki ilk yerleşim çok eskiye dayanıyor ve burada kurulmuş olan en güçlü devlet Orta çağda döneminde kurulan Kiev Rus Devleti. 1986 yılında Ukrayna’da meydana gelen Çernobil nükleer faciası çok sayıda can aldı.

 

 

1991’de Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla bağımsızlığını ilan eden Ukrayna, 90’lı yıllarını oldukça zorlu geçirmiş olsa da 2000’li yıllarda kendini toparlamış, büyük ölçüde gelişim gösteren olan bir ülkedir. Bu gelişim sayesinde turizime de açıklık oranı yükselmiş, bu oran sayesinde artık Ukrayna TC kimlik numarası olan çipli kimlilerle vatandaşımıza kapılarını kolayca açıyor.

 

 

Ukrayna pasaport problemini ülkemizle aralarındaki mütabakat sayesinde aşmış, bir çok Türk turiste ev sahipliği yapmaya başlamıştır. Ukrayna gece hayatı ile sadece bekarları hedeflemiyor, ailecek gidilip eğlencenin dibine vurabileceğiniz bir zemin hazırlamış durumda. Öte yandan Ukrayna şehirleri ile de büyük dikkat çeken bir ülkedir. Başkenti Kiev hem tarihi hemde modernliği ile görenlerin beğenisini çokça kazanmakta. Ukrayna Aşk Tüneli son zamanların internet fenomeni olmuş durumda. Bunların yanı sıra Ukrayna iş istihdamı ile de bayağı bir rağbet almakta.Ukrayna’da asgari ücret sanıldığı kadar düşük değil. Bu sebeple hem çalışıp hemde dil öğrenmek için muazzam bir yer.

 

 

Sizlerde uygun fiyata rüya gibi bir gezi planlıyorsanız Ukrayna’yı tercih etmekten çekinmeyen. Ukrayna gerek gece hayatı gerekse sosyo kültürel yapısıyla ziyaretçilerinden tam not almaya devam ediyor. Şimdiden hepinize iyi tatiller dileriz