Uğur Kurt’un annesi beraat etti

Uğur Kurt’un annesi beraat etti
13 Haziran 2017 15:50

OĞLU Uğur Kurt’un, Okmeydanı Cemevi’nin avlusunda polis memuru S.K.’nın silahından çıkan kurşunla öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasında S.K.’nın avukatına hakaret ettiği gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Güllünaz Kurt hakkında beraat kararı verildi.

 

 
İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına şikayetçi avukat Tolga Yurdakul ile sanık Güllünaz Kurt katılmadı. Tolga Yurdakul’un avukatının da mazeret bildirerek katılmadığı duruşmada Güllünaz Kurt’un avukatları Aslı Kazan ile Hasan Kılıç hazır bulundu. Duruşmayı CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da izledi.

Hakim Faruk Aydın, müşteki Tolga Yurdakul’un Avukatı Muammer Yurdakul’un dava dosyasına gönderdiği mazeret dilekçesinde yokluklarında karar verilmesini talep ettiğini söyledi. Son sözü sorulan Güllünaz Kurt’un Avukatı Aslı Kazan, olayın müştekinin iddia etttiği olmadığını belirterek beraat kararı verilmesini istedi.

Avukat Hasan Kılıç da, bu yargılamanın hiç olmaması gerektiğini savunarak, “Bu yargılama hepimiz için üzüntü verici. Olay sırasında orada bulunan avukatlardan biriydim. Bir an önce beraat kararı verilmesini talep ediyorum” dedi.

 

 

MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ

 

 

Avukatların beyanının ardından kararını açıklayan mahkeme, “Sanık hakkında ‘hakaret’ ve ‘yaralama’ suçundan dava açılmış ise de dinlenen tanıklardan Tuncay’ın olaya ilişkin net görgüsünün olmadığı, tanık Tuncay’ın, Uğur Kurt’un eşi, annesi ve babası olan şahısların ‘köpek’ diye bağırıp su şişesi fırlattığı şeklinde beyanda bulunduğu, müştekinin kravatının kim tarafından çekildiğinin belli olmadığı gibi müştekinin beyanında koluna vuran kişinin ise Narin Kurt (Uğur Kurt’un eşi) isimli kişi olduğu, CD’nin duruşma salonunun dışını gösterdiği olayın ise duruşma salonunda olduğu, mahkemenin tuttuğu tutanakta kimin kime vurduğunun tespit edilemediğinin belirtildiği, iddianamede anlatılan fiiller olan kravat çekme ve müştekiye vurma fiillerine sanığın bizzat karıştığına dair cezalandırılmasına yetecek şüpheden uzak, kesin delil elde edilemediğinden sanığın beraatine” karar verdi.

 

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

 

 

Okmeydanı Cemevi’nin bahçesinde bekleyen Uğur Kurt’u silahından çıkan kurşunla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan polis memuru S.K.’nın, ’Taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 12 bin lira para cezası aldığı davanın 3 Aralık 2016 tarihinde görülen duruşmasında arbede yaşanmıştı.

Ardebeden sonra Uğur Kurt’un annesi Güllüzar Kurt hakkında şikayetçi olan S.K.’nın Avukatı Tolga Yurdakul, Güllüzar Kurt’un kendisine hakaret ettiğini öne sürüp fiili saldırıda bulunduğunu savunmuştu. S.K., Güllüzar Kurt’un kravatından çekip kendisine vurduğunu öne sürmüş, bu şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Güllüzar Kurt hakkında, “Hakaret” ve “Basit yaralama” suçundan 7 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

 
Yüksel KOÇ /İSTANBUL, (DHA)