Uğur Dündar: O ilaç firması, Vioxx adlı ilacı eleştiren hekimleri kara listeye almış, ‘İtibarsızlaştır, yok et’ talimatı vermiş

Uğur Dündar: O ilaç firması, Vioxx adlı ilacı eleştiren hekimleri kara listeye almış, ‘İtibarsızlaştır, yok et’ talimatı vermiş
16 Kasım 2019 09:09

Sözcü yazarı Uğur Dündar, bugünkü yazısında 2004 yılında piyasadan toplatılan ‘Vioxx’ adlı ilaçla ilgili Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta’nın paylaştığı bilgilere yer verdi. Aktarılan bilgilere göre, Merck Firması ilacını eleştiren hekimler için ‘kara liste’ hazırlamış, kara listedeki doktorlar hakkında ‘etkisizleştir, itibarsızlaştır, yok et’ gibi talimatlar verilmiş, ‘Onları aramamız ve yaşadıkları yerde yok etmemiz gerekebilir’ gibi, korkunç emirler iletilmiş.

 

 

İlacın piyasadan toplandığı 2004 yılına kadar 80 milyon insan tarafından tüketildiğini ve satış rakamının yılda 2.5 milyar doları bulduğu bilgisini aktaran Dündar, Prof. Küçükusta’nın kendisine konuya ilişkin gönderdiği mesajındaki şu ifadeleri paylaştı:

İlaç (ülkemizde de) piyasadan çekilmesine çekildi ama göz göre göre kalp krizi ve felçlere mahkum edilen insanların çoğu ya çektikleriyle kaldı ya da ‘Vioxx vurduya’ gitti!.. Bu enfarktüslü kalp seni unutur mu, damarları tıkanmış beyin, bu ihaneti unutur mu?..”

 

Dündar’ın, “Yok edin bu kişileri!..” başlığıyla yayımlanan yazısının tamamı için tıklayın.