UEFA Avrupa Ligi’nde rakiplerimiz belli oldu!

UEFA Avrupa Ligi’nde rakiplerimiz belli oldu!
5 Ağustos 2016 15:27

UEFA Avrupa Ligi’nde kura çekimi gerçekleşti. UEFA Avrupa Fenerbahçe’nin rakibi belli oldu. UEFA Avrupa Ligi’nde Play-Off oynayacak olan temsilcilerimiz Fenerbahçe, Osmanlıspor ve Başakşehir’in rakipleri kura çekimi sonucunda belli oldu. UEFA Avrupa Ligi’nin bu turunda aynı ülke takımları eşleşemiyor.

 

 

 

İşte Fenerbahçe, Osmanlıspor ve Başakşehir’in UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakipleri

 

 

 

UEFA Avrupa Ligi’nde kura çekimi gerçekleşti. Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda İsviçre temsilcisi Grasshoppers ile eşleşti. Diğer temsilcilerimizden Osmanlıspor Midtjylland ile Başakşehir ise Shakthar Donetsk ile eşleşti.

 

 

UEFA Şampiyonlar Ligi 2016-17 sezonunda gruplara kalabilmek için son eleme turu olan play-off’taki eşleşmeler belli oldu. İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekiminde, Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasına, play-off turundan katılan 10 takım ile 3. ön eleme turundan gelen 10 ekip birbiriyle eşleşti.

 

 

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda İsviçre ekibi Grasshoppers ile eşleşti. Sarı-lacivertliler ilk maçını 18 Ağustos’ta evinde oynayacak. Geçen sezon Avrupa kupalarında yer almayan Grasshoppers, 36 hafta süren İsviçre Ligi’ni Basel, Young Boys ve Luzern’in ardından 4. Sırada bitirdi. Geçtiğimiz sezonu 4. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’ne katılan Grasshoppers, 2. ön eleme turunda İzlanda’nın KR Reykjavik, 3. ön eleme turunda ise Kıbrıs ekibi Apollon’u turun dışına itti. Grasshoppers’ta göze çarpan en etkili futbolcu İsveçli orta saha oyuncusu Kim Kallström. Takımda ayrıca Lucas Andersen, Benjamin Lüthi ve Brezilyalı Caio Cesar da dikkat çeken isimler arasında. 1886 kurulan Grasshoppers, Hakan Yakın, Murat Yakın ve Kubilay Türkyılmaz gibi futbolcuların yetiştiği kulüp olarak biliniyor. İsviçre’de 27 kez şampiyonluk yaşayan mavi-beyazlı ekibin müzesinde 19 İsviçre Kupası, 2 İsviçre Lig Kupası ve 1 İsviçre Süper Kupası bulunuyor.

 

 

Teknik direktörlüğünü 2015 yılının ocak ayından bu yana İtalyan asıllı Pierluigi Tami’nin yaptığı Grasshoppers, maçlarını Zürih’teki 26 bin kişilik Letzigrund’ta oynuyor. Grasshoppers, 2 haftası geride kalan İsviçre Ligi’ndeyse ilk haftada sahasında Lozan’ı Caio’nun golleriyle 2-0 yenerken, ikinci haftada deplasmanda Luzern’e 4-3 mağlup oldu.Mavi beyazlılar, 18 Ağustos’ta oynanacak ilk maç öncesinde İsviçre Ligi’nde cumartesi günü TSİ 17’de ST. Gallen’le, 11 Ağustos perşembe günü de TSİ 20.45’te Thun’la deplasmanda karşı karşıya gelecek. Grasshoppers, 14 Ağustos pazar günü ise İsviçre Kupası 1. Turunda üçüncü lig ekibi Old Boys Basel’le TSİ 16.00’da deplasmanda karşılaşacak.

 

 

İŞTE EŞLEŞMELER:

Astana – BATE
Dinamo Tiflis – PAOK
Midtjylland – OSMANLISPOR
Arouca – Olympiakos
AEK Larnaca – Liberec
Avusturya Wien – Rosenborg
Trencin – Rapid Wien
Vojvodina – AZ Alkmaar
Beitar Jarusalem – St. Etienne
Lokomotif Zagreb – Genk
BAŞAKŞEHİR – Shakhtar Donetsk
Maribor – Kabala
Astra – West Ham
Grasshoppers – FENERBAHÇE
Sassuolo – Kızılyıldız
Göteborg – Karabağ
SønderjyskE – Sparta Prag
Brøndby – Panathinaikos
Slavia Prag – Anderlecht
Krasnodar – Partizani
Maccabi Tel Aviv – Hajduk Split