O uçak çöle düştü

O uçak çöle düştü
24 Temmuz 2014 16:16

Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’dan Cezayir’in başkenti Cezayir’e giden Air Algeria havayolları tarafından kiralanan Swiftair şirketine ait MD-83 model bir yolcu uçağının düştüğü açıklandı. Kalkıştan 50 dakika sonra kuleyle iletişimi kesilen uçağın akıbeti saatlerdir bilinmiyordu.

 

 

Cezayir Havacılık Kurumu’ndan bir yetkili, “Uçağın düştüğünü doğrulayabilirim” dedi. Ancak kazaya neyin neden olduğu ve uçağın nerede düştüğü konusunda detay vermedi. Ajanslardan daha önce geçilen haberlerde, uçakla en son iletişim kurulduğunda Mali üzerinde seyrettiği bilgisi yer almıştı.

 

Swiftair şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre uçakta 110 yolcu iki pilot ve 4 hostes bulunuyordu. Mürettebatın tamamının İspanyol vatandaşı olduğu öğrenildi. Yolcuların ülkeleri konusunda ise henüz resmi açıklama yapılmadı. Ancak Fransa Ulaştırma Bakanı uçakta çok sayıda Fransız yolcunun bulunduğunu açıkladı.

 

Yerel saat ile 01.17’de Ouagadougou’dan havalanan uçağın Cezayir’e saat 05.10’da inmesi gerekiyordu. Yaklaşık 6 saat önce gideceği yere inmesi gerekirken tüm iletişimin kesildiğini duyuran ajanslar uçağın kaybolduğu bölgenin Sahra çölüne denk geldiğini ve burada hava sıcaklığının 45 dereceyi geçtiği ve hiçbir kara yolunun bulunmadığına dikkat çektiler.

 

Burkina Faso Ulaştırma Bakanı fırtına nedeniyle uçağın pilotundan rotasını değiştirmesinin istendiğini açıkladı.

 

BİR HAFTADA 3’ÜNCÜ UÇAK VAKASI

 
Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayolları’na ait uçak 17 Temmuz’da ‘bir füzenin isabet etmesi sonucu’ Ukrayna-Rusya sınırında düşmüş, uçakta bulunan 298 kişi hayatını kaybetmişti.

 

 

Dün de Tayvan’da 54 yolcu ve 4 mürettebatıyla Transasia Havayolları’na ait GE222 sefer sayılı ATR72-500 tipi yolcu uçağı düşmüş, kazada 48 kişi ölmüş 10 kişi kurtulmuştu.