Uçak bileti almanın en iyi çevrimiçi yolu

Uçak bileti almanın en iyi çevrimiçi yolu
23 Şubat 2018 12:29

İnternetin gelişmesiyle birlikte eskiden zorlandığımız işlemlerin tümünde hızlı bir gelişme yaşandı. Hatta öyle ki ulaşımda otobüs firmaları vazgeçilmez, uçak firmalarıysa fiyatlarıyla el yakarken neredeyse bu iki ulaşım aracının fiyatı aynı noktaya geldi.

 

 

Fiyat karşılaştırma siteleri, bilhassa skyscanner gibi birçok firmadan fiyat alarak size en iyi fiyatı sunan sitelerden alınan fiyatlar tüketiciyi baş tacı ederek, onlara yardımcı olma konusunda ivmeyi tepelere çıkardı.

Bir süre sonra otobüs firmaları için de benzer özellikteki şirketler öne çıktılar ve en iyi fiyatlı otobüs biletleri için tek bir sistemden sorgulama yapmak yeterli hale geldi.

Bu sistemlerin avantajlarının yanında bazı dezavantajlar da ortaya çıkmaya başladı zaman içerisinde…
Bunlardan biri, skyscanner gibi siteler belirli firmaların fiyatlarını alıp karşılaştırma yapıyordu. Oysa internette çok daha ucuza fiyat bulunabilecek büyük bayiler vardı ve bunlar skyscanner sistemine dahil değildi.

Ucuz uçak bileti almak artık büyük araştırmalar gerektiriyordu. Yurtiçi olmasa bile, yurtdışı uçuşlarda inanılmaz fiyat değişiklikleri olabiliyor. Uçak Firmaları bu konunun bilincinde olduğu için sürekli kampanyalarla müşteriyi tekrar kazanmak ya da sürekli web sitelerini kontrol etmesi konusunda teşvik ediyorlardı. Uçak Haberleri hakkında onlarca web sitesi oluşturuldu ve anlık olarak kimin ne kampanya yaptığı paylaşılmaya başlandı.
Tıpkı süpermarketler gibi artık uçak firmaları da kampanyalar yapıyor ve müşterilerine en uygun fiyatı sunma konusunda büyük bir yarış içerisine giriyorlar.