Uçağın enkazı Mali’de bulundu

Uçağın enkazı Mali’de bulundu
25 Temmuz 2014 08:25

Burkina Faso’dan kalkan Cezayir Havayollarına ait 116 kişiyi taşıyan uçağın Mali’ye düştüğü belirlendi.

 

Burkina ordusu, pilotun şiddetli fırtına raporu verdikten sonra iletişimi kopan Cezayir Havayolları’na ait MD-83 model uçağın Burkina Faso sınırının 50 kilometre uzağına düştüğünü açıkladı. 110 yolcu ve 6 mürettabın bulunduğu uçaktakilerin 51’inin Fransız olduğu bildirildi.
Mali devlet televizyonu ise uçağın enkazının Burkina Faso’dan bir helikopterin Boulikessi köyü yakınlarında bulduğunu bildirirken Burkina Faso’nun ordu generali Mali ile birlikte araştırma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

 

Uçağın pilotunun Nijer’deki kontrol kulesi ile dün gece saat 01.30 sıralarında kum fırtınası nedeniyle rota değiştirmek için iletişime geçtiğini kaydedildi.

 

Burkina Faso yetkilileri uçakta 51 Fransa, 27 Burkina Faso, 8 Lübnan, 6 Cezayir, 2 Lüksemburg, 5 Kanada, 4 Alman, 1 Kamerun 1 Belçika, 1 Mısır, 1 Ukrayna, 1 İsviçre Nijerya ve 1 de Mali vatandaşı olduğunu, 6 mürettabın da İspanyol olduğunu açıkladı.

 

BİR HAFTA İÇİNDE DÜŞEN 3’ÜNCÜ UÇAK

 

17 Temmuz’da Amsterdam -Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayolları’na ait uçak füzenin isabet etmesi sonucu Ukrayna yakınlarında düşmüş ve 298 kişi hayatını katbetmişti. Çarşamba günü Tayvan’da Transasia Havayolları’na ait yolcu acil iniş yaptığı sırada düşmüş 48 kişi hayatını kaybetti. Perşembe günü de Burkina Faso’dan kalkan Cezayir Havayollarına ait uçak düştü. Kazada 116 kişi hayatını kaybetti.