Üç olay, üç soru işareti

Üç olay, üç soru işareti
20 Ekim 2014 12:47

Şanlıurfa’da son üç günde üç şüpheli olay yaşandı. Ajanlıkla suçlanıyorum diyen gazeteci trafik kazasında öldü, eski belediye başkanına suikast düzenlendi, IŞİD’in Türkiye’de adam kaçırdığı öne sürüldü.

 

Türkiye’de tüm gözler Şanlıurfa’nın ilçesi Suruç’a dönmüş durumda. Kobani’deki IŞİD kuşatması, sınırdaki protestolara yönelik gerçekleştirilen polis müdahaleleri ve IŞİD’in Türkiye’ye düşen havan topları…

 

“AJANLIKLA SUÇLANIYORUM” DİYEN GAZETECİ ŞÜPHELİ TRAFİK KAZASINDA ÖLDÜ

 

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Kobani’deki gelişmeleri izlemek için görevde bulunan Press TV’nin Lübnan asıllı Amerikan vatandaşı 30 yaşındaki muhabiri Serena Shim ve beraberindeki kameraman Judy Irish’ın içinde bulunduğu kiralık otomobil, ‘freni boşalan’ beton mikserinin altında kaldı.

 

Serana Shim daha önce Türk hükümeti tarafından ajanlıkla suçlandığını açıklamıştı. Tutuklanmaktan korktuğunu anlatan Shim için Press TV’den yapılan açıklamada, Shim’in IŞİD militanlarının Türkiye sınırından geçişini aktaran az sayıdaki gazetecilerden olduğu notu düşüldü.

 

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI VE OĞLUNA SUİKAST

 

Ajanlıkla suçlandığını söyleyen gazetecinin şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Suruç’ta bir de suikast düzenlendi. Eski Suruç Belediye Başkanı Salih Tekinalp ve oğlu Sinan Tekinalp, uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

 

Sinan Tekinalp’in kullandığı 33 B 3254 plakalı otomobile Suruç ilçesi Aligöl Mahallesi girişinde kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi.

 

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, otomobilde bulunan Salih ve oğlu Sinan Tekinalp’in uzun namlulu silahla öldürüldüğünü tespit edildi.

 

IŞİD’İN ADAM KAÇIRDIĞI ORTAYA ÇIKTI

 

Şanlıurfa’da yaşananlara ilişkin bir iddia da İngiltere’den geldi. İngiltere’nin Daily Telegraphgazetesi, IŞİD’in Şanlıurfa’da Suriyeli muhalif lideri kaçırmaya çalıştığını yazdı. Habere göre, Suriyeli muhalif örgütlerden ‘Thuvar Rakka’nın ‘komutanı’ olduğu belirtilen Ebu İsa’nın Şanlıurfa’da IŞİD militanları tarafından kaçırılırken vurulduğu belirtildi.

 

Oğlu Ammar ile geçtiğimiz cuma günü Türk yetkililerle görüşmeye giden Ebu İsa’nın, eve dönerken aracının önü IŞİD tarafından kesildi. Komutan ve oğlu, dört silahlı adam tarafından araçtan çıkarılıp götürüldü.

 

Gazeteye bilgi veren Ebu İsa’nın yardımcılarından Ahmet Abdül Kader, iki militanın yüzünün gözüktüğünü ve bu kişilerin IŞİD üyesi olduğunu bildiğini öne sürdü.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet