Üç büyükler Türkiyedir, sömürge olmayacak…

Üç büyükler Türkiyedir, sömürge olmayacak…
15 Kasım 2018 12:22

Bugünlerde gündemden hiç düşmeyen konulardan biri Fenerbahçe ve Galatasaray derbisi sonrası yaşananlar ve bu yaşananların ardından verilen cezalar… Öyle ki bu tartışmalar hiç gerek yokken önemli dernekleri birbiriyle karşı karşıya getirdi.

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ H&H YORUM

 

 

Bu maça gelmeden önce de, özellikle Beşiktaş taraftarlarının federasyon ve MHK hakkında serzenişleri her mecrada yükseliyordu.

 

 

Fenerbahçe’nin 3 Temmuz sürecinden bu yana uğradığı yıkımın ardından toparlaması mümkün olmadı, olamadı. Maddi ve manevi birçok kayıp yaşayan kulüp şimdi her maçında can alıp can veriyor.

 

 

Ben bir Fenerbahçe taraftarı ve üyesiyim. Takımıma yapılanları göz ardı edemem ama bazı konulara da gerçekçi bakmak sorumluluğum var.

 

 

Artık olaylara kim haklı, kim haksız bağlamından ayrı bakmalıyız. Kim kayırılıyor, kim kayırılmıyor diye diye bugünlere geldik. Oysa gözümüzün önünde bir oyun oynanıyor. Geniş bir açıyla bakıldığında; üç büyüklerin hem yöneticileri hem de taraftarlarının çok uyanık olması gerektiğini düşünüyorum. Şöyle bir bakalım:

 

 

Ülkede satılmadık ne kaldı? Fabrikaları, dağı, taşı, gölü, nehri, dereyi, yeraltını sattık. Tarihi binaları sattık. Satılmadık kalan ve değerli olan şeyler sadece spor kulüplerimiz. Bu kulüplerin başında da tabii ki üç büyükler var.

 

 

Üç büyüklerin şimdiye kadar Arap sermayesine satılmamış olması, sadece köklü taraftarlarından çekinilmesindendir.

 

 

Türk sporunun üzerinde FETÖ etkisinin azaldığını düşünenler büyük bir yanılgı içindedir. FETÖ soruşturması henüz futbola fazlaca dokunamamıştır. Bu çirkin, aşağılık yapı şimdi de başka bir oyunun içindedir. Amaç üç büyükleri büyük bir kavganın içine itmek, futbolu ve kulüpleri çirkinleştirerek yönetilemez hale getirmektir. Böylece bu kulüpler Arap sermayesince alınacak, ülkemizin araplaştırılması-sömürgeleştirlmesi- yoluna bir taş daha konulmuş olacaktır. Birçok kereler ülke ve Atatürk sevgisini ispatlamış bu üç büyük kulübün taraftarlarına şimdi bir görev daha düşüyor. Bir an önce birbirleriyle didişmeyi bırakarak bu kaostan topyekûn kurtulmak için ellerinden geleni yapmak, takımlarına destek olmak ve provokasyonlara gelmeden geleceğe bakmak…

 

 

3 Temmuz sürecinde FETÖ karşısında nasıl Fenerbahçe sarı bir duvar olduysa, şimdi de Sarı-Lacivert, Siyah-Beyaz, Sarı-Kırmızı duvarlar örebiliriz terör örgütlerinin ve dış güçlerin karşısına…

 

 

Spor adına Samsun’a çıkacak, Amasya’da genelge yazacak, Sivas’ta ve Erzurum’da sömürgeleşmeye karşı çıkacak yöneticilere ihtiyaç var ve ben şu anda üç büyüklerin kulüp yönetiminde olan insanların bunu becerebilecek akıl ve cesarette olduğundan eminim. Zaten taraftarlara bir işaret verin yeter; “Feda eder”, “Duvar olur direnir” ve “kenetlenir”

 

 

Haydi bastır Fener, ne büyüksün Kartal, Re rererarara Galatasaray Cim com bom…

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…