Ubeydullah Dede’den İmamoğlu’na: Emaneti senden alanları Allah’a havale ediyorum

Ubeydullah Dede’den İmamoğlu’na: Emaneti senden alanları Allah’a havale ediyorum
13 Mayıs 2019 23:27

Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Merter Çeşme Mahallesi ziyaretinde 87 yaşındaki Ubeydullah Güngör’ün evine de konuk oldu. İmamoğlu ve Güngör arasında duygusal bir konuşma gerçekleşti.

 

 

 

 

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, iftarını sosyal medyada ‘‘Metrobüs Bahattin’’ lakabıyla ünlenen Bahattin Çağış’ın Esenyurt Merter Çeşme Mahallesi’ndeki evinde açtı.

 

İmamoğlu’nun geldiğini gören mahalle sakinleri, seçilmiş İBB Başkanı’na sevgi gösterilerinde bulundu. Fulya – Bahattin Bağış çifti, kızları Sudenaz (8), Hamza (3) ve ailenin büyükleri ile birlikte iftarını açan İmamoğlu, kendisini görmeye gelen komşularla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

 

Ailenin minik oğlu Hamza’nın, ezberlediği İzmir Marşı’nı söylemesi renkli görüntüler oluşturdu. İmamoğlu, iftar öncesinde gerçekleşen sohbet sırasında, vatandaşların cep telefonlarıyla yaptığı canlı yayınlara katıldı. İmamoğlu, Almanya’dan kendisini izleyen Mert Yürek adlı vatandaşa, ‘‘Türkiye’de her şey çok güzel olacak. Almanya’dan bile güzel olacak’’ şeklinde seslendi.
ALMANYA’YA CANLI BAĞLANTI!

 

İmamoğlu, başka vatandaşlarla da telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Bu sırada misafirlerden birinin, ‘’Arkadaşlarla aramızda İmamoğlu sabrı diliyoruz birbirimize’’ demesi gülüşmelere yol açtı. İmamoğlu, kendisine seçimlerde başarılar dileyen misafirlere, ‘‘Milletimizle beraber güzel bir sonuç alacağız’’ yanıtını verdi. Misafirler, iftarını İmamoğlu’nun duasıyla açtı. İftarın ardından da ev, İmamoğlu’yla fotoğraf çektirmek isteyenlerle doldu taştı. Bu sırada eve gelen 14 yaşındaki Berfin Güngör, ‘‘Dedem hasta. Evde yatıyor. Sizi de çok seviyor. Yan binada oturuyoruz. Dedemi görmeye gelebilir misiniz’’ diyerek İmamoğlu’na ricada bulundu. Küçük kızın ricasını kabul eden İmamoğlu, iftar ziyaretinin ardından Çağış Ailesi’nin evinden ayrıldı.

 

İMAMOĞLU’NDAN YILDIRIM’A ‘‘SU’’ VE ‘‘ULAŞIMDA’’ İNDİRİM YANITI

 

Bina girişinde İmamoğlu’nu bekleyen onlarca çocuk, seçilmiş İBB Başkanı’nı, ‘‘Başkanımla her şey güzel olacak’’ sloganıyla karşıladı. İmamoğlu’nu sevgi çemberine alan çocuklar ve vatandaşlar, fotoğraf çektirme yarışına girdi. İmamoğlu, gazetecilerin sorularını da sokakta, ‘‘Ekrem Başkan’’, ‘’Hak, hukuk, adalet’’ ve ‘’İstanbul seninle güzel olacak’’ sloganları eşliğinde yanıtladı.

 

Gazeteciler İmamoğlu’na, rakibi Binali Yıldırım’ın sosyal medya üzerinden ulaşım ve suda yapmayı vadettiği indirimleri sordu. İmamoğlu bu soruya, ‘‘Öncelikle hayırlı olsun. Zaten görevimizin başındayken, bu konularla ilgili talimatları yazmıştım ilgili kurumlara. Bugün de CHP grubunun ısrarıyla ve diğer partilerin katılımıyla, İBB Meclisi’nden komisyona havale edildi. Sanırım sonraki oturumda hızlıca geri gelir ve kabul olur. Bizim tasarladığımız bir proje hayata geçmiş oldu.

 

Her ne kadar İstanbulluya bir zaman kaybettirildiyse de görevimizi yerine getirmeye devam ediyoruz. O günlerde bize, ‘Parayı, kaynağı nereden bulacaksınız’ diye serzenişte bulunanlar, rakibimiz de buna dahil, bizi kutlamış oldu. Ne güzel. Yaptığımız işlemi kutlamış oldu. Ona da teşekkür ediyoruz. İstanbul halkının ihtiyaçlarının bugün yoğunlaştığını görüyoruz. İBB, sağlıklı bütçe planlamasıyla halkının sorunlarını paylaşmalı, çözüm üretmeli. Biz, onu hayata geçiriyoruz. Her ne kadar sürecin başında olamasak da sıkı takipçisiyiz. 24 Haziran’da zaman kaybetmeden yolumuza devam edeceğimizi biliyoruz’’ şeklinde yanıt verdi.

 
UBEYDULLAH DEDE’DEN DUYGUSAL KONUŞMA

 

İmamoğlu, daha sonra Berfin’e verdiği sözü tutarak, 87 yaşındaki dedesi Ubeydullah Güngör’ü hasta yatağında ziyaret etti. İmamoğlu’nu, Güngör’ün 72 yaşındaki eşi Perinaz Güngör karşıladı. İmamoğlu, tüm aileyle toplu fotoğraf çektirdi. Hasta yatağında İmamoğlu’nu karşısında gören Ubeydullah Güngör, göz yaşları içinde şu duygusal konuşmayı yaptı: ‘‘Ben, senin ayağının tozuna kurban olurum. Hoş gelmişsin. Emaneti senden alanları Allah’a havale ediyorum. Sana yapılanlar izzet-i nefsime dokundu. Bu sefer 5-6 fazla oy alacaksın. Allah seni bu Ramazan ayında imandan, Kuran’dan ayırmasın. Bu topal ayağımla gidip sana oyumu atacağım. Senin için ağladım.’’ İmamoğlu da Güngör’e, ‘‘Ben de senin için çalışacağım. Kurban olurum sana, güzel yüreğine. Sana layık olacağım. Her şey çok güzel olacak. Bana dua et. Hakkını helal et’’ şeklinde yanıt verdi. İmamoğlu, vatandaşların sloganları ve sevgi gösterileri altında mahalleden ayrıldı.