Twitter’ı kimin yasaklattığı ortaya çıktı!

Twitter’ı kimin yasaklattığı ortaya çıktı!
21 Mart 2014 11:39

Twitter’ın kapatılmasına sebep olan mahkeme kararlarından biri, eski Bakan Binali Yıldırım ve Erkan Yıldırım’ın başvurusu sonrası alındığı ortaya çıktı.

 

Karar Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi aldı. Karar numarası 2014/181 olarak kayıtlara geçti. Mahkemeye başvuran isimler, mahkemeden erişimin engellenmesini istedi. Erişimi engellen twitter hesaplarından birinin ”Oy yok hırsıza” olduğu öğrenildi.

 

Bir diğer adresin ise hırsızaoyyokWordpress.com sitesi için istenildiği öğrenildi.

 

Mahkemeye başvuru 18 Mart günü yapıldı. Mahkeme aynı gün aldığı karar ile anılan hesapları için erişimin engellenmesi kararı verdi. Mahkeme alınan kararın Erişim Sağlıyıcıları Birliği’ne gönderilmesi kararı verdi.

 

BİR KARAR DA İSMET .Ö İÇİN

 

Mahkeme kararlarından biri ise Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından alındı. Anılan karar için ise 14 Şubat 2014’te başvuru yapıldı. Başvuru gerekçesi ise “İsmet Ö.” isimli sahte bir hesabın kapatılması… Mahkeme aynı gün verdiği kararda anılan hesabın erişimine engel kararı verdi. Benzer bir kararın ise Samsun’da verildiği öğrenildi.

 

KARARI BTK ALDI

 

Yargıçlar Sendikası (YARSAV) üyesi hakim Hüseyin Nuh Köse, Twitter’ın kapatılmasına yönelik bir mahkeme kararı olmadığını, kapatma işlemini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) isteği sonrası olduğuna işaret ederek “Buraya yanlış bir bilgi var. Twitter’ın kapatılmasına yönelik bir savcılık veya mahkeme kararı yok. Ancak, çeşitli mahkemelerin, çeşitli zamanlarda aldığı kararlar Twitter’ın kapatılması için gerekçelendirildi. Ancak bu doğru gerekçelendirme değil. Karardan hicap duyuyoruz. Bu karar Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine de aykırı” dedi.

 

Kaynak: Hürriyet / [email protected]