Twitter Türkiye’de ofis açmayacak

Twitter Türkiye’de ofis açmayacak
16 Nisan 2014 15:47

Twitter’ın Küresel Kamu Politikası’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell, hükümet ile Türkiye’de bir ofis açmak konusunda herhangi bir anlaşmaya varmadıklarını açıkladı. Görüşmelerin ardından BTK’dan ayrılan Twitter yetkilileri yarın sabah ABD’ye geri dönecek.

 

Twitter Küresel Kamu Politikasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell, Ankara’da Pazartesi gününden bu yana yaptıkları görüşmeler sonucunda hükümet ile Türkiye’de bir ofis açmak konusunda herhangi bir anlaşmaya varmadıklarını söyledi. The Wall Street Journal Türkiye’ye konuşan Crowell “Dünya genelinde ofisleri yalnızca ekonomik şartlar bunu haklı çıkardığında açıyoruz” dedi. Bu açıklamayla Twitter, Ankara’nın ABD şirketini vergilendirmek için şikayetlerini artırabilecek bir adım attı.

 

CROWELL: ÇÖZÜM ÇOK SERTTİ

 

Crowell Twitter’ın engellenmesi kararıyla ilgili olarak da “İçeriklerde her ne kadar hassas şeyler olsa da bulunan çözüm çok sertti. Türkiye’ye yatırım yapıyoruz çünkü milyonlarca kullanıcıya hizmet sunmak maliyetli bir iş. Son zamanlarda kapanmış olmak iş ortamına çok yardımcı olmuyor ama parlak bir gelecek umut ediyoruz” dedi.

 

San Francisco merkezli mikro-blog platformunun temsilcileri İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıda hükümetin 20 Mart ve 3 Nisan tarihleri arasında Twitter’i mahkeme kararlarına uymamakla suçlayarak kapatmasının ardından Mayıs ayında gerçekleştirilecek bir ziyareti öne aldıklarını söyledi.

 

Twitter yetkilisi, Pazartesi gününden bu yana Ankara’da üst üste gerçekleştirilen toplantılarda Twitter’in kurallarının çiğnenmesi ve mahkeme kararlarını uygulamayla ilgili prosedürlerini anlattıklarını belirtti. Yetkililerin verdiği bilgilere göre hükümet ve Twitter aynı zamanda iki haftalık kapatılmanın ileride tekrarlanmaması için iletişimi artırma konusunda fikir birliğine varırken, belirli hesaplardan atılan ve yerel yasalara aykırı tweetleri veya hesapları Türkiye’de engellemek fakat dünya genelinde sansür etmemek adına görüş alışverişinde bulundular.

 

Kaynak: Hürriyet