Twitter güvenli mi? Yüksek güvenlikli hesaplar nasıl hackleniyor?

Twitter güvenli mi? Yüksek güvenlikli hesaplar nasıl hackleniyor?
18 Temmuz 2020 09:45

Gelmiş geçmiş en büyük sosyal medya hack skandalının ardından gözler Twitter hesaplarına çevrildi. Yüksek güvenlikli SMS şifresi ile girilen hesapların bile ele geçirilebilmesi sıradan kullanıcıların panik olmasına neden oldu. Sozcu.com.tr’ye konuşan üç uzman saldırının detaylarını ve vatandaşların hesapları için alması gereken güvenlik önlemlerini Sözcü’den Sibel Gülersöyler’e anlattı.

 

 

Kullanıcılara şifrelerinin değiştirilmesi önerilirken halka açık yerlerdeki kablosuz ağlara bağlanmamaları uyarısında bulunuldu. Uzmanlar hackerların amacının para kazanmak değil, Twitter’ı itibarsızlaştırmak veya güç gösterisi yapmak olduğu konusunda fikir birliği içinde.

Tesla CEO’su ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, dünyanın en zengin adamı Jeff Bezos ve ünlü ABD’li rapçi Kanye West ile teknoloji devi Apple’ın sosyal medya hesapları hacklendi.

Hesaplardan sanal para birimi Bitcoin istenilerek “Adresime gönderilen tüm Bitcoin ödelemerini iki katına çıkarıyorum” paylaşımı yapıldı. Saldırıların ana hedefinin hesap sahipleri değil, bu hesapları takip eden milyonlarca kişi olduğu öğrenildi.

Saldırının başarılı olduğu da paylaşımdaki linke tıklayan kişilerin şu ana kadar 110 bin dolar göndermesi olarak gösteriliyor. Twitter, söz konusu paylaşımlar ile ilgili çalışma başlattığını duyururken, yüksek korunaklı hesapların nasıl ele geçirildiği sorusu gündeme geldi.

 

‘ACİLEN HESAP ŞİFRELERİNİZİ DEĞİŞTİRİN’

 
Adli Bilişim Uzmanı ve Bağımlılık Danışmanı İsa Altun, dünyada siber savaşlar olduğunu ve bu yaşananların da Twitter’in güvenlik açığından kaynaklandığını belirterek, “Bu hackerler önce küçük hesaplar üzerinden test yaptılar sonrasında da mavi tik olan yani doğrulanmış hesapları ele geçirdiler. Bu devlet adamlarının, sanatçıların hesapları yüksek güvenlikli olmasına rağmen ele geçirildi bu yüzden ben acilen tüm Twitter kullanıcılarının şifrelerini değiştirmelerini tavsiye ediyorum. Ayrıca, söz konusu olay için Twitter’a da bir yaptırım uygulanmalı” diye konuştu.