Tüzük Kurultayı’nda görüşmeler tamamlandı! İlk oylama yapıldı

Tüzük Kurultayı’nda görüşmeler tamamlandı! İlk oylama yapıldı
9 Mart 2018 16:18

CHP’nin Tüzük Kurultayı’nda tüzük taslağının tümü üzerindeki görüşmeler yaklaşık 4 saatlik bir maratonun ardından tamamlandı.

 

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 19. Olağanüstü Kurultayı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından taslağın tümü üzerindeki görüşmelere geçildi.

 

 

Birçok milletvekili ve delege söz alarak tüzük taslağı hakkında görüşlerini dile getirdi. Bazıları taslağa destek verirken, bazıları ise taslağı eleştirdikleri öğrenildi.

 

 

Tüzük Kurultayı’nda Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin de söz alarak eleştirilerini dile getirdiği öğrenildi. İnce’nin bir ay önce yapılan kurultayda genel başkanlık yarışını kaybetmesine atıfta bulunarak, “Delegenin verdiği karar başım gözüm üstüne. Sonuna kadar saygılıyım” dedikten sonra, tüzük taslağındaki bazı maddeleri sert bir dille eleştirdiği öğrenildi.

 

 

İLK OYLAMA YAPILDI

 
Tüzük taslağının tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından maddelerine geçilmesine ilişkin ilk oylama yapıldı. Edinilen bilgiye göre ilk oylamada 130 ret oyuna karşılık, taslağın maddelerinin görüşülmesine geçilmesine 840 oyla karar verildi.